DE PADEN OP, DE NATURA 2000-GEBIEDEN IN: 4 WERVELENDE WANDELROUTES

We liepen afgelopen jaar wat af. Tijdens Teamsbijeenkomsten, na werktijd of heerlijk in het weekend. Zonde om met deze goede trend te stoppen nu je misschien bent gevaccineerd. Wij helpen je graag. Daarom: vier bijzondere wandeltochten door Brabantse N2000-gebieden.

Vogels spotten in de Markiezaat

Het Markiezaat is vogelrichtlijngebied. Vanaf het bezoekerscentrum De Kraaijenberg kun je vogels spotten vanaf een uitkijktoren en een prachtige wandeling van 7,5 kilometer maken. En heb je aan 7,5 kilometer niet genoeg? Loop dan door tot aan de Brabantse Wal. Je downloadt de route op brabantlandschaplandschap.nl.

Bier en augmented reality in het Leenderbos

Een extra dimensie geven aan je boswandeling? Download de app ‘Hidden Tracks’. Deze fluistert je tijdens de wandeling extra informatie in via video, geluid of augmented reality. En oh ja, ben je klaar met wandelen? Beloon jezelf met een trappistenbier in de abdijwinkel Achelse Kluis. Download via de App Store of Google Play? Dan steun je ‘Ons Bos’ van Staatsbosbeheer. Proost!

Moerputten: Halve Zolen Lijn en de 2e wereldoorlog

Koppel natuur aan geschiedenis tijdens de bruggenroute Moerputten. Op de brug vind je kogelgaten van beschietingen tijdens de 2e wereldoorlog. Ook loop je op de ‘Halve Zolen Lijn’. Een treinverbinding tussen Den Bosch en Lage Zwaluwe. De wandeling van 4,8 km vind je op staatsbosbeheer.nl. Meer informatie over de Halve Zolen Lijn op hotspotholland.nl.

Maak wel je borst maar niet je voeten nat

Trek je laarzen aan want een wandeling door de Dintelse Gorzen kenmerkt zich niet door het droge karakter. Wel is het de moeite waard. Of je nu kiest voor een wandeling van 3 of 5 kilometer: de zee houd je altijd in het oog. Download de routekaart op natuurmonumenten.nl