Embassy of Water

This video has been disabled until you accept marketing cookies.Manage your preferences here or directly accept targeting cookies

"het is heel inspirerend om met designers samen te werken. En het levert ook echt nieuwe invalshoeken op"

De DDW biedt programma's de gelegenheid om maatschappelijke opgaves - waar we heel het jaar druk mee zijn - met een breed publiek te delen. Door deel te nemen aan de Ambassade Water kon de provincie daarnaast nieuwe samenwerkingen ontwikkelen en bestaande samenwerkingen verdiepen. Karla Niggebrugge vertelt:

“We hebben een hele goede DDW gehad met de Ambassade Water. De samenwerking met alle betrokken partners zien we als grote waarde. We werken al langere tijd samen aan de maatschappelijke vraagstukken die we allemaal zien en ervaren. Tijdens de DDW hebben we deze samenwerking opnieuw kunnen verdiepen. We deden voor het tweede jaar mee aan de DDW. Deelname aan dit evenement werkt als een vliegwiel om te versnellen en verdiepen. Zeker omdat we ook gericht bezoek krijgen van groepen, bijvoorbeeld tijdens de speciale Netwerkdag.


Bovendien biedt de DDW ons de gelegenheid om de maatschappelijke opgaves -waar we het hele jaar druk mee bezig zijn- met een breed publiek te kunnen delen en bespreken. We hebben mensen echt bewust gemaakt van hun waterverbruik. En ze laten nadenken over het feit dat we nu bronwater gebruiken voor onze volledige waterbehoefte…


We bouwen tijdens DDW ook aan nieuwe vormen van samenwerking. De installaties bijvoorbeeld, die speciaal voor de DDW gebouwd zijn, zullen op diverse andere locaties in Brabant ook tentoongesteld worden. Natuurlijk kost deelname aan de DDW tijd, energie en geld. Toch kiezen we er bewust voor omdat het ons veel meer oplevert. We investeren niet een eendagsvlieg.


Dat is ook de reden dat ik stimuleer dat zoveel mogelijk collega’s naar de DDW gaan. Ik merk dat iedereen enthousiast is om een steentje bij te dragen. Om ons verhaal te delen. Samen hebben we de hele ambassade mogelijk gemaakt. Ik zag dat ook gebeuren bij het Brabant Living Lab. Ook daar zag ik collega’s met zoveel passie vertellen over hun vak. Je merkt dat collega’s dan echt de maatschappelijke relevantie van hun werk voelen én uitdragen.


Het feit dat de Commissaris nog speciaal langs kwam voor een bezoek hebben we ervaren als een compliment. Zeker omdat hij erg enthousiast was over de installaties. Hij wil ze graag ook in ons provinciehuis nog tentoonstellen. Daar zijn we natuurlijk heel erg blij mee.”

"Deelname aan dit evenement werkt als een vliegwiel om te versnellen en verdiepen”