4. Flexibele werkplekken

Het Huis voor Brabant biedt ons flexibele werkplekken, digitale faciliteiten en domeinen waarin we samenwerken. Zo kunnen we elkaar makkelijker ontmoeten en slimmere verbindingen leggen tussen werkvelden. Zo'n werkomgeving vraagt om goede afspraken over werkplekken, voorkomen van geluidsoverlast, digitaal werken en bereikbaarheid.

Werken op het provinciehuis

De provincie Noord-Brabant stimuleert het plaats- en tijdsonafhankelijk werken. Het provinciehuis wordt momenteel meer ingericht als ontmoetingsplek, waarbij thuiswerken de norm is. Maak afspraken over werken op het provinciehuis met je team, manager of stagebegeleider. Houd het actuele beleid rondom het gebruik van het provinciehuis - in lijn met de geldende coronamaatregelen - in de gaten. Neem contact op met je H-manager of stagebegeleider bij onduidelijkheden.

Inrichting van de werkplek

Op iedere werkplek vind je een instelbaar bureau, een verstelbare stoel en een beeldscherm met USB-aansluiting. Op je eerste werkdag ontvang je een laptop. Deze heb je altijd nodig als je op het provinciehuis even wilt werken.

Cleandesk

Als je je werkplek voor meer dan een uur verlaat, laat je je bureau opgeruimd achter.

Koffie & thee - corner

Op de middelste verdieping van je domein vind je een servicecorner met automaten voor koffie, thee, chocolademelk en water. In de servicecorner staan twee koelkasten voor algemeen gebruik. In de koelkast zet je alleen afgesloten levensmiddelen. Zorg dat je naam erop staat. Eenmaal per week wordt de koelkast schoongemaakt. Alles wat dan in de koelkast ligt, wordt weggegooid.

Printers | Kantoorartikelen

Op de middelste verdieping van je domein vind je een printercorner. Je kunt, met je pasje, de printer in werking zetten. Je kunt overigens van alle printers in het gebouw gebruik maken. Kantoorartikelen en enveloppen vind je ook op deze verdieping. Ander kantoormateriaal kun je bestellen bij het Dienstenplein via Facilitor (ons meldingensysteem).

Dienstenplein

Het Dienstenplein is hét centrale punt voor alle facilitaire, technische en ICT aangelegenheden. Je kunt bij het Dienstenplein o.a. terecht voor:

  • Melden van alle voorkomende storingen, schades, verzoeken, vragen of reserveringen van apparatuur
  • Reserveren van vergaderruimtes
  • Reserveren van dienstvoertuigen en -fietsen en Businesscard OV
  • Reserveren van audio visuele apparatuur
  • Je kunt ook zelf je melding maken in Facilitor: het meldingensysteem voor vragen en verstoringen!

Het Dienstenplein is geopend van 8:00 tot 16:00 uur en bereikbaar via (073-680) 8888 of dienstenplein@brabant.nl en te vinden op de verdieping van de personeelsingangen (-1).

Schoonmaak

Er wordt overdag schoongemaakt. De bureaus worden dagelijks gereinigd. De medewerkers van de schoonmaak vragen vooraf of ze het bureau waaraan je zit mogen reinigen. Er wordt schoongemaakt met microvezeldoeken, met milieuvriendelijke schoonmaakproducten.

Post

Post wordt verspreid naar de domeinen en dient te worden opgehaald op de middelste verdieping van je domein. Te verzenden post kun je inleveren bij het Dienstenplein (-1) vóór 16:00 uur, dan kan die post diezelfde dag nog mee.

Kunst | Planten

Per domein is, in overleg met de domeinbewoners, kunst neergehangen en zijn er planten neergezet. Het ophangen van eigen schilderijen, foto's en kaarten op muren e.d. is niet toegestaan. Je zet ook geen eigen planten neer. Dit past niet bij het flexibele kantoorconcept. De planten worden verzorgd door een externe leverancier en je wordt verzocht geen restanten koffie, thee of water te geven aan de planten.

Afval

Al het afval wordt gescheiden ingezameld en afgevoerd. Op elk domein is op de middelste verdieping een aparte afval-ruimte, aan de kant van de koffiecorner naast het trappenhuis. Ook staan er containers voor papier en karton in de printercorners.

Klimaatregeling

In je eigen domein kun je de verwarming 2 graden hoger of lager zetten. Denk er wel aan dat je niet alleen zit. De zonwering gaat bij veel zon automatisch omlaag en bij sterke wind omhoog. Je kunt de zonwering ook zelf bedienen.

Energiebesparing

Onder meer door warmte- en koude-opslag kan het gebouw 's zomers en 's winters op een comfortabele temperatuur blijven, terwijl er toch energie wordt bespaard. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de natuurlijke grondwateropslag. Als energiebron is gekozen voor groen gas, omdat deze brandstof een hoger rendement geeft dan elektriciteit.

Duurzaamheid

De provincie heeft sinds 2004 een ISO-gecertificeerd milieuzorgsysteem. Dit systeem helpt ons om inzicht te houden op de milieu-effecten van de bedrijfsactiviteiten en daardoor constant bezig te zijn met verbetering. De provincie heeft de verbouwing tot het Huis voor Brabant toentertijd aangegrepen om alle mogelijkheden die er zijn op het gebied van duurzaamheid optimaal te benutten. Al ons GFT afval én de papieren bekers worden hier in huis gecomposteerd. De compost wordt gebruikt in de tuin van het provinciehuis.