1. Goed van start

Intranet BrainS

BrainS is hét online informatie- & communicatieplatform binnen de provincie. Daar vind je veel algemene & praktische informatie terug. Op het moment dat je officieel van start gaat ontvang je een gebruikersnaam en wachtwoord. Met je Brabant-account kun je op BrainS via brains.brabant.nl.

Op BrainS vind je onder andere:

  • Wie is Wie: zorg zelf voor een goed profiel zodat je goed vindbaar bent voor de rest van de organisatie. Er werken zo'n ruim 1400 collega's. Heb je iemand nodig? Kijk dan even bij Wie is Wie.
  • Groepen: er zijn veel groepen op BrainS waar je vaak lid van kunt worden. Zo is er de groep 'Stage lopen bij de provincie Noord-Brabant', waar je leeftijdsgenoten kunt ontmoeten. Of de groep 'Jong Brabant'.
  • Nieuws & Bedrijfsmededelingen: alle informatie vanuit de organisatie, wat op dat moment speelt lees je hier.
  • Tijdlijn: loop je ergens tegen aan, of heb je hulp nodig? Voel je vrij om dit op de tijdlijn te delen, zo ziet iedereen jouw verzoek!

Heel veel plezier straks op BrainS! En kom je er niet uit, neem dan contact op met de Community Manager van BrainS. Vindbaar via de Wie is Wie ;)

Microsoft 365

Binnen de provincie werken we met de producten van Microsoft. Microsoft 365 is de verzamelnaam voor verschillende online toepassingen, zoals onder andere Teams, SharePoint en OneDrive. Maar ook voor Office: Word Online, Excel Online en PowerPoint Online.

Iedereen met een @brabant-account kan gebruik maken van Microsoft 365 en alle toepassingen die daarin worden aangeboden. Toepassingen waarmee je online kunt samenwerken en vergaderen met je (project)team en/of met externe partners:

  • Teams om online te vergaderen en te chatten
  • Teams, SharePoint en OneDrive om samen te werken.
  • OneDrive gebruik je in principe voor je persoonlijke documenten in de cloud, maar kun je ook gebruiken om incidenteel documenten te delen.

Je komt straks in M365 via office.com.

Webmail

Je @brabant mail check je via webmail.brabant.nl. Het door jou opgegeven telefoonnummer is doorgegeven aan onze ICT-afdeling. Via een SMS authentificatie kun je dan bij je e-mail. Je moet dan eerst de app SMS passcode downloaden.