Roger Heijltjes


“De toekomstbestendige organisatie, dat zijn wij.”

Waarom vind je de OR belangrijk?

Ik vind de OR belangrijk omdat het de plek is waar we als werknemers van de provinciale organisatie direct kunnen praten met de werkgever over onderwerpen die van belang zijn voor goed werkgeverschap èn goed werknemerschap.

Waarom ben jij de meest geschikte kandidaat voor de OR?

Of ik de meest geschikte ben dat is aan anderen om dat te bepalen. Ik heb wel meer dan 20 jaar ervaring met het werken voor een provincie. Ik vind het belangrijk dat de provincie als middenbestuur laat zien wat haar meerwaarde is en daarvoor heb je een sterke organisatie nodig.

Wat is het belangrijkste dat je wilt bereiken het komende drie jaar?

Het belangrijkste dat ik wil bereiken is dat we de Koers 2030 samen met de werkgever uitwerken tot een toekomstbestendige organisatie die aantrekkelijk is voor nieuw talent en met wijsheid en respect omgaat met de ervaring van de aanwezige oudere jongere zoals ik zelf.

Wat is jouw favoriete bezigheid in het weekend?

Fietsen op de racefiets en lekker koken

Welk land zou je het liefst gaan bezoeken zodra het weer kan?

Via mijn vrienden in Frankrijk naar Spanje en Portugal

Welk gerecht komt bij jou het vaakst op tafel?

Sinds ik met Jacqueline ben staat er regelmatig rode biet op tafel. In drie varianten: de soep, de geraspte salade en de salade met ras el hanout en harissa. De laatste is mijn favoriet.

Rode bieten (halve kilo) koken en in stukjes snijden, maak een dressing van olijfolie (3 eetlepels), ras el hanout (1 eetlepel), gemalen komijnzaad (1 theelepel), sherryazijn (2 eetlepel, harissa (1 eetlepel). Mengen en besprenkelen met verse bieslook in stukjes geknipt (2 eetlepels).