Maike Keus


“Nieuwe tijden, nieuwe kansen”

Waarom vind je de OR belangrijk?

Ik zie de OR als hét kanaal waarin de provinciemedewerkers hun stem kunnen laten horen richting de directie. Er staan ons de komende tijd nogal wat ontwikkelingen te wachten: het ‘nieuwe normaal’, veranderende wetgeving zoals de Omgevingswet en de Wet open overheid en ontwikkelingen op het gebied van digitaal werken, zoals het toenemende gebruik van data. Deze zullen een grote invloed hebben op ons werk. Daarom vind ik het erg belangrijk de directie te laten horen hoe wij als provinciemedewerkers onze toekomst bij de provincie zien. Hier wil ik graag actief aan bijdragen.

Ik wil mijn adviesvaardigheden inzetten om mij vanuit de OR hard te maken voor onderwerpen als plezier in het werk en het verlagen van werkdruk bij het thuiswerken, het stimuleren van doorgroeimogelijkheden binnen de provincie en andere onderwerpen die leven bij de medewerkers.

Daarbij kijk ik niet alleen naar de inbreng van doorgewinterde medewerkers, maar zeker ook naar die van de nieuwe en jonge medewerkers. Tot deze groep behoor ik zelf ook en ik vind het belangrijk dat hier voldoende aandacht voor is.

Waarom ben jij de meest geschikte kandidaat voor de OR?

Mijn blik is nog fris genoeg om mij te kunnen verwonderen. Ik ben open en toegankelijk en ga actief op zoek naar inbreng van alle medewerkers.

Bovendien heb ik als informatieadviseur contact met veel mensen van verschillende programma’s. Zo kan ik veel wensen en behoeften verzamelen en meenemen naar de OR.

Wat is het belangrijkste dat je wilt bereiken het komende drie jaar?

Ik zal mij richten op het welzijn van de medewerkers in de breedste zin van het woord. Van werkgeluk en een gezonde werkdruk tot strategische personeelsplanning en gelijke kansen, alles is belangrijk. Daarbij wil ik de dialoog tussen OR en medewerkers stimuleren. Ik zoek zoveel mogelijk inbreng van alle medewerkers. En ik houd je graag op de hoogte over de geboekte resultaten, zodat je precies weet wat er met jouw inbreng is gebeurd.

Wat is jouw favoriete bezigheid in het weekend?

In het weekend kom ik graag in het theater, zowel op de tribune als op het toneel.

Welk land zou je het liefst gaan bezoeken zodra het weer kan?

Ik ga het liefst op vakantie naar Italië, met de prachtige historische steden en de échte Italiaanse pizzeria’s.

Welk gerecht komt bij jou het vaakst op tafel?

Ik ben thuis opgegroeid met de Duitse taartencultuur. Daarom deel ik hier mijn lievelingsbakrecept: cheesecake (of “Käsekuchen”) met chocolade en kersen.