Ina Haveman


“Mensen zijn het belangrijkste bedrijfskapitaal.”

Waarom vind je de OR belangrijk?

De OR IS hartstikke belangrijk vanwege de wettelijke rol o.a. bij organisatieverandering. Binnen de OR zal ik mij sterk maken voor solidariteit; verder kijken dan het eigen belang. Mijn vertrekpunt is dat de mensen het belangrijkste bedrijfskapitaal zijn. En dat moet je koesteren. En dat draag ik uit. Hoe mooi is het om dat terug te kunnen vinden in de belangenafwegingen binnen de organisatie. Ik ga voor het accent op de mensen, de juiste balans. Als team OR moeten we zorgen voor een goede onderlinge samenwerking. Eensgezind de schouders er onder. Met aandacht voor transparantie in keuzes en de communicatie daarover

Waarom ben jij de meest geschikte kandidaat voor de OR?

Ik ben een verbinder. Ik breng (juridische) kennis in. Ik werk al 38 jaar aan medezeggenschap. Vanuit mijn positie als lijstduwer wil ik mijn ervaring graag délen met de OR-leden.

Wat is het belangrijkste dat je wilt bereiken het komende drie jaar?

Ik vind dat de OR zich op korte termijn moet inzetten voor een uitvoeringsplan van de directie, gemaakt in co-creatie, waarin het thuiswerken structureel een plek krijgt. Daarbij hoort óók dat er via het Lokaal Overleg met de vakbonden een Regeling komt voor een (financiële) compensatie thuiswerken voor 2020.

Ik vind dat de OR zich in de gehele zittingstermijn moet inzetten voor professionele invulling van de wettelijke OR-rol bij (organisatie-) veranderingen. Waarin goed is door vertaald: de mensen éérst!

Wat is jouw favoriete bezigheid in het weekend?

Schoffelen in mijn tuin, met mijn klompen én mijn handen in de klei.

Een rommelmarkt afschuimen want meuk is leuk.

Een fijne Zweedse krimi kijken; ik hou van het genre “le nodric noir”.

Welk land zou je het liefst gaan bezoeken zodra het weer kan?

Ik ben een échte Anglofiel, dus een bestemming in Great Britain staat op nummer 1. Ook ná Brexit. Wat mij echt super lijkt: er zijn Schots – Groningse plannen om een nieuwe ferry in te leggen van de Eemshaven naar Rosyth. Als dat voor personenvervoer opengesteld wordt zou ik dat meteen willen uitproberen.

Welk gerecht komt bij jou het vaakst op tafel?

Makkelijk voor een huishouden van 1 persoon: soepje van verse groenten uit eigen tuin en gekookt in mijn “Soupmaker”. En vallen mijn kinderen onverwachts binnen? Dan Indische rijsttafel. Ik heb altijd een “ijzeren voorraad” in huis.