Henk Leenen


"Creatief meewerken aan oplossingen”

Waarom vind je de OR belangrijk?

Het is belangrijk dat medewerkers via de OR hun stem kunnen laten horen, meedenken en meewerken aan een sociale slagvaardige organisatie.

Of je het wilt of niet; de (thuis)werkplek neemt een belangrijke plaats in in je dagelijkse leven. Je wilt dus dat die werkplek en alles wat daarbij hoort zo optimaal wordt ingevuld door je werkgever. Daar wil de OR haar steentje aan bijdragen.

Als lid van de OR wil ik daar ook een bijdrage aan leveren. Dat kan ik alleen als ik goede input krijg vanuit de medewerkers. Ik hoop dus dat medewerkers mij weten te vinden om mij te voeden met ideeen, suggesties of evt. klachten.

Waarom ben jij de meest geschikte kandidaat voor de OR?

“Och de meest geschikte…” dat klinkt wel erg arrogant. Ik houd het erop dat ik een geschikte kandidaat ben omdat ik vanuit het belang van de werknemer graag meedenk en creatief wil meewerken aan oplossingen.

Ik ben voor de medewerkers goed aanspreekbaar, integer en kom graag voor hun belangen op. Ondertussen weet ik te relativeren en ook het belang van de werkgever in het oog te houden. Vanuit deze constructieve houding kom ik (komen we) tot een optimaal resultaat.

Wat is het belangrijkste dat je wilt bereiken het komende drie jaar?

Ik wil er de komende jaren voor zorgen dat de wijzigingen in werkklimaat, werkwijze en werkcultuur als gevolg van de coronamaatregelen er niet toe gaat leiden dat aandacht en zorg voor de individuele werknemer ondergesneeuwd raakt. Thuiswerken wordt “het nieuwe werken”, maar dat is niet voor iedereen weggelegd en levert ook niet altijd een optimaal resultaat. Dit kan om maatwerk vragen voor de individuele werknemer. Het vraagt ook om een nieuwe invulling van goed werkgeverschap.

Ik hoop dat de medewerkers over drie jaar zich nog steeds thuis voelen bij de provincie, zelfs als vanaf huis werken.

Wat is jouw favoriete bezigheid in het weekend?

Hardlopen, in de (moes)tuin werken, naar voetbal gaan kijken.

Welk land zou je het liefst gaan bezoeken zodra het weer kan?

Noorwegen stond voor 2020 op ons lijstje en schuift, net als vele andere evenementen, door naar 2021.

Welk gerecht komt bij jou het vaakst op tafel?

Borscht