Cent van den Berg


“Als ik een opdracht oppak, dan ga ik ervoor.”

Waarom vind je de OR belangrijk?

Het is ontzettend belangrijk dat medewerkers mee praten en denken over het werken bij de provincie. In de OR zitten collega’s uit de hele organisatie waardoor adviezen van de OR vanuit verschillende hoeken bekeken tot stand komen.

Ik zal zorgen dat de OR volledig en op het goede moment wordt betrokken bij de onderwerpen waar medezeggenschap niet mag ontbreken.

Waarom ben jij de meest geschikte kandidaat voor de OR?

Als ik een opdracht oppak dan ga ik ervoor. Ik heb een breed netwerk bij de andere provincies door mijn kaderfuncties bij de FNV-Overheid. Door ontwikkelingen bij de andere provincies te volgen en te bespreken krijg ik een brede kijk bij onderwerpen binnen de provincie Noord-Brabant.

Wat is het belangrijkste dat je wilt bereiken het komende drie jaar?

Een strategisch personeelsbeleid dat uitgaat van de werkzaamheden, de kennis en de ervaring van de medewerkers werkzaam bij de provincie Noord-Brabant. Het personeelsbeleid komt nu onvoldoende met de kennis en ervaring van de medewerkers tot stand.

Wat is jouw favoriete bezigheid in het weekend?

Ontspannen. Dingen doen waar ik mijn hoofd mee leeg maak van het werk. Vaak doe ik dat door in de tuin te werken of de natuur in te trekken op zoek naar dagvlinders.

Welk land zou je het liefst gaan bezoeken zodra het weer kan?

Frankrijk. Volop ruige en rustige natuur. Lekker kamperen op een mooie plek van waaruit ik de natuur in trek. En met de auto te bereiken.

Welk gerecht komt bij jou het vaakst op tafel?

Kaas-Ananas Pannenkoeken Biologische volkorenbloem, biologische tarwebloem, wat eieren van de eigen kippen (als ze aan de leg zijn) en biologische melk. Hoeveelheden afhankelijk van het aantal eters. Belegen kaas en ananas uit blik.