Open dag en slotdebat


Het provinciehuis opent zaterdag 16 maart van 13.00 tot 20.00 uur haar deuren voor een open dag.
Bekijk de bunker uit de Koude Oorlog. Of ga naar de top op de 23e verdieping. Of bekijk de kamer van de commissaris van de Koning. Ook kunt u het slotdebat van Omroep Brabant volgen dat live op TV wordt uitgezonden.

In de mix


Krant in gewone taal

Deze Verkiezingskrant legt in gewone taal uit waar de Provinciale Statenverkiezingen over gaan. Er staat in wat de provincie doet, hoe het bestuur van de provincie in elkaar zit, en nog veel meer. De speciale Verkiezingskrant is te bestellen per pakket van 30 exemplaren. De krant is een initiatief van Prodemos in Den Haag.

BrabantQuiz

Uw kennis van Brabant testen? Daarvoor is de BrabantQuiz. Een quiz over alles wat Brabant rijk is. Te spelen via uw smartphone. De BrabantQuiz is ontwikkeld door Omroep Brabant, de provincie Noord-Brabant heeft er vragen voor geleverd. Elke dag zijn er 11 nieuwe vragen. Die gaan de komende weken ook over de aanstaande verkiezingen. Kijk in de Appstore of de Play Store.

Bepaalbakken

Afvalbakken waarmee je ook kunt stemmen. Een slim ideetje van Daan Wubben en Bouke Bruins, ontwikkeld op initiatief van de provincie Noord-Brabant. Sensoren in de prullenbakken registreren het aantal stemmen ‘voor’ en ‘tegen’ een stelling uit de stemwijzer, die boven de bakken staat afgebeeld. Van 16 tot en met 20 maart staan de bepaalbakken op de stations in Brabant, ’s-Hertogenbosch, Eindhoven, Helmond, Tilburg, Breda, Roosendaal.

Uitslagenavond

Zelf meemaken wat de uitslagen zijn van de Provinciale Statenverkiezingen? Dat kan op de avond van 20 maart 2019 tijdens de uitslagenavond in het provinciehuis. Omroep Brabant doet verslag en de NOS komt met exitpolls vanuit ’s-Hertogenbosch.
Locatie: Provinciehuis, Brabantlaan1, 5216 TV ’s-Hertogenbosch, het is van 20.00 – 00.00 uur.