Wat is gedeelde mobiliteit?

Gedeelde mobiliteit

Gedeelde mobiliteit is alle mobiliteit die voor iedereen toegankelijk is en je vaak samen gebruikt. Dit kan de trein of bus zijn (‘Direct’), maar ook een deelauto of deelfiets. Meerijden met iemand of ander flexibel vervoer passen ook binnen gedeelde mobiliteit. Vrijwilligers initiatieven uit de samenleving en de markt maken daar onderdeel van uit en vallen onder de noemer ‘Samen’. Het draait erom te zorgen dat je als reiziger gebruik kan maken van een vervoersoplossing die past bij jouw reisbehoeften van dat moment. Dat vraagt om allerlei verschillende typen vervoersoplossingen waar de reiziger op een begrijpelijke, toegankelijke manier gebruik van kan maken. Het is dus van belang inzicht te hebben in de vraag en mobiliteitsbehoeften van de reiziger, om te kunnen bepalen welke vervoersoplossingen op welke plek werken.

Wil je meer weten over hoe dit er uit kan zien. Bekijk het filmpje hiernaast of lees meer hierover in de visie gedeelde mobiliteit.

This video has been disabled until you accept marketing cookies.Manage your preferences here or directly accept targeting cookies