Strategisch Adviseren in het
NSOB-leeratelier

In de bijeenkomst over sturen in netwerken in samenwerking met de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (NSOB) gingen de deelnemers in gesprek over strategieën om beweging te realiseren. Voor drie vraagstukken, Eindhoven Airport- Windmolens langs A16- Landbouw, werd met Playmobil poppetjes het stakeholdersveld geanalyseerd. Tijdens levendige gesprekken bleek dat een succesvolle aanpak voor het ene vraagstuk ook bruikbaar zou kunnen zijn voor het andere vraagstuk. Ook het werken met opstellingen d.m.v. Playmobil gaf nuttige inzichten, volgens de aanwezige collega’s.


De workshop NSOB Leeratelier Strategisch Adviseren, gebaseerd op een interne leergang, gaat over overheidssturing in netwerken. Martijn van der Steen, bijzonder hoogleraar bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en decaan/adjunct-directeur van de NSOB kwam speciaal naar het provinciehuis om deze bijeenkomst in te leiden.

De provincie Noord-Brabant bevindt zich als organisatie in een dynamische context waar volop complexe opgaven aan de orde zijn. Wat is strategisch adviseren in die context?

Rondom dit thema biedt Brabantacademie een in company leerlijn Strategisch Adviseren aan, samen met het NSOB.