Festival van de Toekomst

mei 2019


'Stop met vergaderen, steek een kampvuur aan' -

Danielle Braun

Danielle Braun opende het Festival van de Toekomst in mei. In een persoonlijke lezing liet Danielle, antropologe en auteur van ‘De Corporate Tribe’ (managementboek van het jaar in 2016), zien dat voor elk organisatievraagstuk al ooit een oplossing bedacht is. Een meeslepende en persoonlijke lezing over wat we als organisatie van stammen over de hele wereld kunnen leren over samenwerken.Lagerhuisdebat ‘Gebiedsgericht werken is het nieuwe normaal’

Collega’s wisselden op een informele manier van gedachten over de uitdagingen die gebiedsgericht werken met zich meebrengt en hoe we daar als organisatie mee omgaan.


Inspiratiesessie 'Wat als..?' - Rob Adams

Rob Adams van innovatiebureau Six Fingers liet zien hoe ontwerpers in het What if Lab boven tafel kregen welke thema’s voor Brabanders écht belangrijk zijn en welke verrassende en impactvolle ontwerpen hieruit voortkwamen.Ook kregen collega’s de kans om verschillende soorten werkplekken uit te proberen, denk bijvoorbeeld aan verschillende typen overlegzitjes en een samen-werken-tafel. Er was ook tijdelijk een Groene kamer ingericht met duurzame oplossingen voor de werkomgeving.


Verder door het gehele gebouw pop-up presentaties, interactieve sessies en dialogen over: samenwerken en de ideale werkomgeving, werken volgens de Omgevingswet, ervaringen met responsief werken en succesvolle branding.