VOORWOORD


De Brabantse Studiedag Omgevingsveiligheid is al heel wat jaren een terugkerend, en inmiddels bekend, fenomeen in Brabant. Met uitzondering van 2020 natuurlijk, door corona. Ieder jaar werkt de organisatie van deze dag weer hard aan een uitgebreid en gevarieerd programma. Met interessante lezingen, discussies, workshops en excursies. Zo is er ieder jaar voor ieder wat wils.

Op donderdag 4 november 2021 kon de 12e editie van de Brabantse Studiedag Omgevingsveiligheid doorgaan. Dit jaar vond de Studiedag plaats in de regio Midden- en West-Brabant, in het Rat Verlegh (NAC) Stadion in Breda.

Het was even spannend na de persconferentie op 2 november. Konden we de Studiedag door laten gaan? Daar heeft de organisatie met het coronateam van de Provincie Noord-Brabant op 3 november nog overleg over gevoerd. Met de nodige (corona)maatregelen werd besloten dat de Studiedag door kon gaan. Dat betekende onder andere voldoende afstand houden, bij binnenkomst de QR-code laten checken en mondkapjes op in de bus. De vorige Brabantse Studiedag Omgevingsveiligheid was in 's-Hertogenbosch, op donderdag 26 september 2019. Ruim 2 jaar geleden alweer. Wat was het fijn om iedereen weer te zien! De organisatie kijkt terug op een geslaagde dag met goede sprekers, interessante excursies ’s middags en vooral ook enthousiaste deelnemers. Er was genoeg tijd om tijdens een hapje en een drankje weer bij te praten met elkaar. Dank aan iedereen die er was en die op wat voor manier dan ook heeft bijgedragen aan het programma. Speciale dank aan Marijanne van den Dries, programmamanager VTH bij de provincie Noord-Brabant, voor het jarenlang mogelijk maken van de Brabantse Studiedag.

Hopelijk zien we iedereen volgend jaar weer. In deze terugblik vind je een compilatie van deze Studiedag. Veel kijk- en leesplezier!

Organisatie Brabantse Studiedag Omgevingsveiligheid 2021