Programma

Ronnes van Brabant, etappe #1

14.15 u inloop in het oude stadhuis van Waalwijk

Raadhuisplein 2 te Waalwijk

14:30 u ontvangst door burgemeester Kleijngeld

Toelichting op de transformatieopgaven die in het centrum liggen.


15.00 u Wandeling door het centrum van Waalwijk

Wandeling onder leiding van centrummanager Marlène Drouen, waarbij we de transformatieopgave met eigen ogen bekijken en Maruja Gutierrez (projectleider VOLOP) de resultaten van VOLOP met ons deelt.


16.00 u Aankomst in het nieuwe gemeentehuis van Waalwijk

Taxandriaweg 6 te Waalwijk

Een route naar vitale centrumgebieden: initieer, regisseer, transformeer.

door Ingrid Janssen Voorzitter van de Provinciale Retailadviescommissie Associate Professor bij TIAS School for Business & Society, Partner bij Republiq. Zij is als onafhankelijk onderzoeker al jaren actief in de retailsector. Als voorzitter vertegenwoordigt ze een commissie met verschillende disciplines die met een frisse maar ervaren blik naar nieuwe retailopgaven zullen kijken. Zij willen in een zo vroeg mogelijk stadium met een gemeente meedenken. Juist om te voorkomen dat de provincie met een zienswijze een spaak in het wiel moet steken. Maar ook omdat het winkellandschap toe is aan vernieuwing. Zij geloven in nieuwe, innovatieve concepten waarbij je retail combineert met andersoortige functies.

De markt wacht op niemand...

door Olaf Zwijnenburg Een ervaren en ondernemende OmniChannel Executive. Hij is als directeur verantwoordelijk en betrokken geweest bij grote transities van internationale retailers en merken. Olaf begrijpt de uitdagingen, spreekt de taal van de ondernemer en geeft klanten richting in de uitdagende retail- en groothandelssector over hoe om te gaan met de fundamentele veranderingen in consumentengedrag, demografie, concurrentie en technologie.

Placemaking en de kracht van de openbare ruimte

door Martijn van Dijck Eigenaar van Splaces, een bureau dat zich bezighoudt met het succes van ‘de plek’, ons gedrag in de openbare ruimte en de wonderlijke relatie die mensen hebben met plekken. Naast onderzoek en advies verzorgt Van Dijck als stadschoreograaf lezingen, workshops, StraatPraat-sessies en een collegereeks aan HAS Hogeschool over onder meer placemaking en de kracht van de openbare ruimte. Zijn masterclass placemaking was onderdeel van de eerder door de provincie georganiseerde leergang detailhandel welke in het najaar een vervolg krijgt.


17.15 u Korte reflectie en afsluiting

door Erik Ronnes


17.30 u Einde