Persoonlijke ontwikkeling makkelijker gemaakt

BBA (Digitalisering POB), Sinds 1 januari 2018 hebben alle medewerkers met een vast of tijdelijk dienstverband recht op een Persoonlijk Ontwikkel Budget (POB) van 5000 euro. Het POB is er dus al even, maar sinds een aantal maanden is het aanvraagproces gedigitaliseerd en dus eenvoudiger geworden. Een mooi voorbeeld van aantrekkelijk(er) werkgeverschap en verbeterstappen in het proces van een digitalere en dus toekomstbestendige organisatie.

Diana Koch

Digitalisering POB

Projectleider Diana Koch werkt sinds begin dit jaar bij de provincie en is verantwoordelijk voor de digitalisering van het POB-proces. “Het proces was inefficiënt en er zaten veel handmatige handelingen in. Die zijn gedigitaliseerd waardoor je als medewerker nu volledig zicht hebt op de status van je aanvraag. Medewerker en H-manager worden per mail op de hoogte gehouden van de voortgang. De medewerker kan regie nemen over de eigen ontwikkeling en de H-manager heeft inzicht in de POB-besteding binnen de eenheid. Er is dus een mooie en ontzorgende workflow gecreëerd.”

Het volgen van een training van je Persoonlijk Ontwikkelbudget is niet alleen eenvoudig, maar ook leuk en nuttig. Voordat je een aanvraag doet, is het belangrijk dat je eerst met je H-manager in gesprek gaat over je ontwikkeling.

Diana: “Dat is niet veranderd, je H-manager is een belangrijke gesprekspartner als het gaat om je ontwikkeling. Maar over het hoe en wanneer heb je zelf de regie. Via de tegel ‘Persoonlijk Ontwikkelbudget’ in Mijn Administratie (SAP) heb je inzicht in je huidige en al besteedde budget. Je kunt onder andere een training uit de ‘catalogus’ kiezen, die je zonder tussenkomst van je H-manager kunt aanvragen. In de catalogus staan trainingen waarover vooraf overleg is geweest met alle H-managers en die altijd binnen je ontwikkeling passen. Denk aan trainingen zoals Prince2 Practitioner Foundation of strategisch adviseren. Uiteraard moet elke training die je wilt volgen passen bij je huidige of toekomstige functie.”

Meewerken aan ambities

De provincie heeft ambities en opgaven waar we aan werken en ook daar speelt het POB volgens Diana een rol in. “We kunnen die mooie ambities alleen bereiken met mensen die gemotiveerd zijn en willen leren en verbeteren. Het persoonlijk ontwikkelbudget draagt daar zeker aan bij. Dan moet een ingewikkeld proces daaromheen dat niet in de weg staan.

Ik ben blij dat we deze stappen hebben gezet en dat het inzetten van je POB een stuk eenvoudiger en overzichtelijker is geworden.

Hopelijk nodigt het iedereen uit om aan de slag te gaan met zijn of haar persoonlijke ontwikkeling. Dat doet het voor mijzelf in ieder geval wel! Ik ben nieuwsgierig, leer graag nieuwe dingen en ben klaar om de volgende stap in mijn ontwikkeling te zetten. Daar zet ik mijn POB dan ook graag voor in!”

Ewoud van den Berg is H-manager Informatiemanagement en ICT. “Ik heb mijn POB zeker al gebruikt. Voorheen zat ik bij ecologie, waar ik verschillende projecten heb gedraaid, daar zat ik echt in de inhoud. Toen ik naar Informatiemanagement en ICT ging wilde ik me daarin verdiepen. Ik wil altijd wel iets van het vakgebied weten, om te weten waar mensen het over hebben met elkaar, en de situaties met partners. Daarom deed ik een 8-daagse training uit mijn POB.”

Wil je meer lezen over het verhaal van Ewoud, lees dan hier zijn inspiratieverhaal. Hier vind je ook nog andere inspirerende verhalen van collega's.