Nieuw in dienst

Een willekeurige selectie van collega's die recent in dienst zijn gekomen.

Frank Kiliaan: projectleider Data-economie

Frank Kiliaan is in augustus gestart als Projectleider Data-economie/financial engineer. Hij woont sind 1991 in Breda, is in 1962 geboren in Nijmegen waar hij ook zijn jeugd doorbracht. Hij heeft 2 dochters, 2 stiefzonen en 2 stiefdochters, waarvan de jongste nog om de week bij hem en zijn aanstaande Gianne woont.

Frank studeerde technische bedrijfskunde aan de TU/e en behaalde daar zijn master in financiering. Na vele jaren als (subsidie-)adviseur – bij o.a. EY en Twynstra Gudde – werd hij in 2011 zelfstandig adviseur en startte tegelijkertijd een hightech startup bedrijf. Door het mislukken van zijn huwelijk, is hij gestopt met zijn bedrijven. Vanaf april 2016 tot december 2019 werkte hij in parttime loondienst bij een van zijn bevriende adviesbedrijven. Daar kon hij uiteindelijk zijn ei niet kwijt en is in januari 2020 weer zelfstandig aan de slag gegaan met hightech startups. Rode draad in Frank’s - meer dan 30 jaar - werkervaring zijn EU-subsidies. Op dit moment is hij nog steeds beoordelaar van EU-projectvoorstellen.

Bij de provincie In 2020 heeft hij diverse projecten van en consortia voor hightech startups ontwikkeld en financiering geregeld. Frank: 'Ik realiseerde op een gegeven moment dat ik steeds meer op de automatische piloot ging werken en dat ik mijzelf niet meer genoeg ontwikkelde. Omdat ik veel projecten op het gebied van robotisering en AI (kunstmatige intelligentie) deed, en er een vacature voor een projectleider data-economie bij de provincie langskwam, was dat de uitdaging die ik zocht: expertise uitbouwen en focus aanbrengen in het werk dat ik doe. Verwachting 'Het werken bij de provincie geeft mij de mogelijkheid in vrijheid en in een team te werken aan projecten op het gebied van data-economie, en zo een beetje bij te dragen aan de maatschappij. Mijn kennis en ervaring ligt op het gebied van het verbinden van hightech partijen en kennisinstellingen. Nu kan ik daar een Brabantse focus in aanbrengen en de overheid als partner aan mijn netwerken toevoegen. Concreet wil hij bestaande projecten en consortia versterken met zijn kennis van EU-subsidies en nieuwe partners verbinden om zo nieuwe icoonprojecten op gebied van data-economie te vormen. Tevens wil hij zijn expertise op het gebied van Europese subsidies inbrengen en collega’s daarmee helpen. Lock-down Op professioneel gebied (als zelfstandig adviseur en netwerker) en persoonlijk (als Bourgondiër) - is de lock-down hem zwaar gevallen. 'Ik ben graag in groepen met mensen, zegt hij, en ik werk graag samen. Dat kon lange tijd niet. Ik heb een hekel aan files, dus het niet hoeven te verplaatsen was een positief ding. Ook was het weer in 2020 prachtig, en dat werkte ook positief. Vreemd 'Mijn sollicitatie en mijn start daarna op15 augustus 2021 waren best vreemd. Gesprekken via Teams en met collega’s werken die je in de meeste gevallen niet eerder in het echt bent tegengekomen. De eerste dag in een teamruimte met collega’s was een verademing, maar een mix van Teams en echte meetings is volgens mij het nieuwe normaal. Wat verwacht je van de organisatie en het bestuur? 'Duidelijkheid vooral,' is zijn antwoord: 'Waar willen we heen als Brabant op de lange termijn en hoe kunnen we dat doen? Verder moet de organisatie ondersteuning bieden om mij en mijn collega’s zo efficiënt en effectief mogelijk ons werk te kunnen laten uitvoeren. Het bestuur moet stimuleren, enthousiasmeren en inspireren.

Trots Na 2 maanden vindt hij het lastig om aan te geven ergens trots op te zijn, zeker wanneer het om resultaten gaat. 'Echter, ik ben er zeker trots op, zo zegt hij, om niet alleen Bredanaar, maar vooral ook Brabander te zijn, die voor onze mooie provincie en haar inwoners en bedrijven werkt.

Passies 'Ik ben een fanatiek – maar niet bijzonder goed (hcp 19) – golfer en sta als het even kan 2 keer in de week op de baan,' vertelt hij enthousiast. 'Vorige week was ik voor het eerst voor een echte golfvakantie op Fuerteventura. Ik kook en eet graag met onze kinderen en vrienden. Ook ben ik regelmatig op een Bredaas terras te vinden. Verder ben ik geïnteresseerd in design, architectuur en geschiedenis en lees ik in mijn vrije tijd graag historische romans.'

Kim van Hoof, verzuimadviseur

Kim van Hoof is 38 jaar, en woont met haar vriend Joost en hun twee kinderen, Kilian van 9 en Roos van 6 jaar, in Rosmalen. Hiervoor werkte zij als HR Manager bij internationale organisaties in de logistiek, waaronder 10 jaar bij Vanderlande Industries.

Waarom werd het de provincie Noord-Brabant? 'Omdat de provincie staat voor een toekomstgericht en duurzaam Brabant en investeert in haar medewerkers.' Verwachting Ze verwacht van haar werk bij de provincie dat zij mee kan blijven bouwen aan een goed werkklimaat binnen de provincie. Lock down ervaringen 'De echte Lock down was al voorbij toen ik begonnen ben bij de provincie op 1 september, zegt ze wanneer ik vraag naar ervaringen. Ik kon gelukkig al wat fysieke afspraken hebben in het provinciehuis. En dat heb ik als zeer prettig ervaren. Organisatie en het bestuur Kim hoopt te kunnen werken aan een goed werkklimaat met ruimte voor eigen ambities, in een ambitieuze, gedreven en maatschappelijke omgeving. Trots Kim is er trots op dat medewerkers uit de gehele organisatie betrokken zijn bij het thema duurzame inzetbaarheid. 'We hebben een mooie workshop neergezet,' vertelt ze, 'en deze krijgt een vervolg. Zodat we ook steeds meer in kunnen zetten op preventie op het gebied van verzuim en duurzame inzetbaarheid. Passies 'Als het even kan ga ik graag samen met mijn gezin naar het strand. Onze voorkeur gaat uit naar Zeeland of Texel. Ik wandel ook graag in de natuur. En ik kan enorm geniet van een lekkere cappuccino en weet op vele plekken leuke koffietentjes te vinden. Heeft iemand nog tips voor een leuk koffietentje dan hoor ik deze graag!'

Ben van Oosterbosch, online content specialist

Ben van Oosterbosch, is 35 jaar. Hij werkt sinds augustus als online content specialist bij Team Evenementen. Ben is geboren en getogen in Breda en woont sinds anderhalf jaar in Nuth in Zuid-Limburg. Voordat hij bij de provincie begon had hij zijn eigen online content bedrijf.

De provincie Op mijn vraag waarom voor de provincie Noord-Brabant heeft gekozen antwoordt hij: 'Ik had niet gedacht vanuit mijn eigen onderneming weer ergens in dienst te gaan. Maar de functie zoals ik deze kreeg doorgestuurd sprak mij enorm aan. Na de gesprekken wist ik het zeker, deze functie past perfect bij mij. Verwachting Daar is Ben duidelijk over. De functie waarop ik in augustus ben begonnen is een nieuwe functie. Hierdoor liggen de verwachtingen open, maar de eerste maanden zijn veelbelovend. Lock-down De échte Lock-down was al voorbij toen ik voor het eerst het provinciehuis binnen liep. Organisatie en het bestuur Op mijn vraag, wat hij verwacht van de organisatie en het bestuur, zegt hij dat hij deze lastig vindt om te beantwoorden. Hij hoopt daar in november na zijn introductieprogramma meer over te kunnen vertellen Trots om de delen Dat is, zo vertelt hij enthousiast, zeker de content die we afgelopen week hebben gemaakt tijdens de Dutch Design Week en die terug te vinden is in onze Brains-groep en onze online-kanalen. Passies Naast zijn werk is hij een fanatiek NAC-supporter. Samen met een groep vrienden onderhoudt hij een website over de club en organiseert hij evenementen voor andere supporters. Met als hoogtepunt in 2021 een voetbaltoernooi voor maar liefst 700 supporters.

Hanneke Visser, beleidsmedewerker warmtetransitie

Hanneke Visser – Dekkers is sinds begin dit jaar eindelijk weer woonachtig in Den Bosch, nadat zij 4 jaar in Utrecht woonde. Van daaruit werkte zij als projectleider Warmte bij de gemeente Amersfoort.

Keuze voor de provincie Noord-Brabant 'Mijn man Sven en ik wilden graag weer terug naar het mooie Brabant, vertelt ze enthousiast. 'Wij vonden een huis in den Bosch. Daarna gingen we ook beiden op zoek naar werk hier in de buurt. Mijn vorige baan vond ik erg leuk, dus ik was ook weer op zoek naar een functie bij de overheid in de warmtetransitie. De provincie heeft deze leuke functie als beleidsmedewerker Warmte voorgesteld en die kans heb ik met beide handen aangenomen. Verwachtingen Omdat deze functie nog niet helemaal uitgekristalliseerd was toen zij tekende lagen haar verwachtingen open. 'Ik hoopte op deels flexibele invulling van nieuwe werkzaamheden naast zaken rondom Warmte die al in gang gezet zijn. 'Nu ik een paar weken aan de slag ben wordt ook zeker voldaan aan die verwachting. Lock-down Daar heeft ze weinig over te zeggen, alleen dat het momenteel rustig is op het provinciehuis. Verwachtingen Door wat ik tot nu toe heb ervaren verwacht ik een warme, redelijk platte, benaderbare en betrokken organisatie waar de werknemers centraal staan, zegt ze kort en bondig. Trots Hanneke is trots op haar zachte G! 'Waar ik die soms in Utrecht (onbewust) een beetje verborgen hield is het hier weer een genot om goeiendag te zeggen en houdoe,' zegt ze lachend. Passie 'Mijn grote passie is pottenbakken. Wat begon als hobby is uitgegroeid tot een heel klein eigen bedrijfje vanuit waar ik functioneel handgemaakt keramiek verkoop, zoals bloempotjes, koffiekopjes, kommetjes en ander servies. Naast mijn eigen webshop is mijn keramiek te vinden bij andere ondernemers zoals kleine winkeltjes en restaurants in Brabant. Ik vind het heerlijk om me af en toe terug te trekken in mijn zogenaamde Bossche Bakschuur in de tuin waar ik urenlang op de draaischijf mijn creativiteit kwijt kan in de klei.'

Eddie Besselsen

De foto's zijn van de collega's zelf