Leuk dat je er weer bent

We zijn weer voorzichtig aan het terugkomen in het provinciehuis. Sommige collega's wachten tot ze volledig gevaccineerd zijn, andere lopen er al weer een paar dagen per week rond. Hoe voelt dat? En wat neem je nou mee uit deze coronatijd?

Ik ga ook naar m'n werk om een leuke tijd te hebben!

Rob van der Plas Functie: opdrachtnemer veiligheid en evenementen Rob: ‘Ik heb wel zin om terug te keren op kantoor, hoewel ik door veel drukte – zoals een nieuw college - de laatste weken al regelmatig op kantoor was.

'Vroeger meende ik dat je altijd fysiek aanwezig moest zijn op kantoor, er níet zijn was vreemd. Nu merk ik dat het best kan, afwisselend met thuis. Twee dagen thuis, drie dagen hier, dat gaat goed. En ik heb thuis een goede werkplek ingericht!

Anne Duijvestijn Functie: beleidsmedewerker circulaire economie 'Ik ben 3 maanden geleden in dienst gekomen, en toen voor het eerst en laatst geweest om mijn laptop op te halen, en mijn teamcoördinator te ontmoeten. Het voelt nog wat gek hier te zijn, maar ook leuk om collega’s te zien. Je moet even schakelen: je hebt reistijd, moet naar een locatie, digitale contacten worden echte contacten. 'Ik ben digitaal afgestudeerd, dat was niet fijn, op deze digitale manier bij de provincie werken voelt toch al een stuk beter. Ik miste echt de contacten in de lockdown, een vraag kunnen stellen, een praatje maken. Maar die flexibiliteit wil ik graag vasthouden, je hoeft niet fulltime naar kantoor, het maakt je efficiënter, afhankelijk van wat je gaat doen. 'Ja, in het begin van de coronatijd heb ik een fit-fase gehad. Dat is nu voorbij, ik ben weer terug naar normaal, lacht Anne.

Monique Claassen Functie: Projectondersteuner cultuur ‘Ik vind het leuk de collega’s weer te zien, en ook weer eens in een andere omgeving te zijn, ik ben weinig teruggeweest in het provinciehuis. Ik heb nu meer de balans gevonden tussen werk en rust dan vóór corona. In het begin ging ik maar door, zonder pauze. John en ik corrigeerden elkaar. 'We hebben zelf voor goeie werkplekken gezorgd. We vonden onze meubels mooier!

Robert Lauret Functie: Bestuursadviseur Christophe van der Maat 'Afgelopen tijd ben ik toch wel1 keer per week in huis geweest, om dingen af te stemmen, dat werkt gewoon beter. Ook de kruisbestuiving met collega’s heb ik heel erg gemist. Ik ga ook naar m’n werk om een leuke tijd te hebben! Nu ligt de nadruk wel heel erg op doelmatigheid. Maar sfeer en tussentijdse ontmoetingen zijn ook belangrijk. 'Mijn huis was altijd mijn huis, nu is het voor een deel ook kantoor geworden, daar is het nooit voor ontworpen. Ja, de tijd thuis laat wel sporen na, ik moet weer wennen aan groepen, aan drukte.

'Een dag thuis beginnen is prima, ik ervaar ook meer vrijheid, meer flexibiliteit. En mijn moestuin lag er nog nooit zo goed bij!

Inge Sebregts Functie: H-manager voor programmamanagers en P&O; trainees ‘Het voelt toch als een clubhuis waar je elkaar ontmoet. Ik was hier vorige week voor het eerst, verder ben ik weinig in het provinciehuis geweest. Het voelde als thuiskomen! 'Het thuiswerken ging goed, en ik heb meer meegekregen van de kinderen, de balans voelt beter. Het is vooral fijn hier weer even te kunnen kletsen, de spontane ontmoetingen, voor mij een reden om hier te komen! 'Ik ben veel meer wandelafspraken gaan doen. Hier vanaf het provinciehuis deed ik dat al, nu maak ik die afspraken ook thuis. Het flexibel werken bevalt ook, het bedenken wat op dat moment past bij waar je mee bezig bent.

Henk Meerman Functie: Beleidsadviseur hoogwaterveiligheid ‘Fijn dat we weer terugkomen, al had ik af en toe wel een vergadering op het provinciehuis, we hielden het ook in Brabant in de gaten. 'Ik vind het nog wel steriel in huis, doods, de dynamiek ontbreekt nog. Ik ben de coronatijd goed doorgekomen, ik woon ruim met alleen mijn vrouw en we kunnen zo het buitengebied bij Drunen in. 'Ik heb geleerd meer balans tussen werk en privé aan te brengen, heb meer rust gevonden. Het is prettig als je vrouw zegt ‘nu even koffie’. Ja, 2, 3 dagen in de week thuiswerken is prima. En de facilitering daarbij van de provincie is goed