Fractievoorzitters

Fractievoorzitters aan het woord

De fractievoorzitters van de deelnemende partijen in de nieuwe coalitie leggen uit waarom hun partijen mee besturen in Brabant.

Suzanne Otters

Fractievoorzitter VVD

“We zijn blij met dit akkoord. Brabant kan weer vooruit, op allerlei belangrijke dossiers. We leveren 2 ervaren gedeputeerden met Christophe van der Maat op Mobiliteit, Financiën en Organisatie en Martijn van Gruijthuijsen op Economie, Kennis en Talentontwikkeling”

Eric de Bie

Fractievoorzitter Forum voor Democratie

“Ik heb getekend voor de portefeuille Energie, Erfgoed en Bestuurlijke Vernieuwing. We gaan op een realistische en verstandige wijze aan de slag in dit nieuwe college. Samen met mijn collega Peter Smit, een ervaren bestuurder die de portefeuille Water en Bodem krijgt, hebben we er zin in om aan de slag te gaan en het bestuursakkoord uit te voeren.”

Ankie de Hoon

Fractievoorzitter CDA

“We zijn blij met zowel de brede politieke ervaring van Erik Ronnes, als de frisse blik van Elies Lemkes. Zij heeft portefeuille Landbouw, Voedsel en Natuur. Samen brengen zij zowel ervaring als de blik van buiten in dit college, en dat is een prima combinatie.”

Wil van Pinxteren

Fractievoorzitter Lokaal Brabant

“Ik kijk er naar uit om mijn standpunten, dichtbij de Brabander, maximaal te laten klinken in dit college. We zijn onderdeel van deze coalitie omdat we dicht bij de inwoners staan, en daar heeft iedereen behoefte aan. Ik neem de portefeuille Vrije Tijd, Bestuur en Veiligheid voor mijn rekening.”