Biodiversiteit

Het eten dat op ons bord ligt, de lucht die we inademen en het water dat we drinken. Het zijn basisbehoeften waar biodiversiteit een belangrijke rol bij speelt. Een gevarieerde natuur zorgt voor bestuiving van planten, het voortbestaan van planten en dieren, zuivering van water, productie van grondstoffen en meer. Kortom: ontzettend belangrijk voor mens én natuur.

De Hilver

Langs De Reusel tussen Diessen en Moergestel ligt een uniek, nieuw natuurgebied. Wat decennialang landbouwgebied was, is nu met meer dan 700 hectare het grootste natuurontwikkelingsgebied van het Natuurnetwerk Brabant.

Boomkikkers

Anno 2018 is de boomkikker niet meer weg te denken uit de Brabantse natuur. Die situatie was zo’n 10 jaar geleden wel anders.

De bij

De provincie zet zich in voor verbetering van de leefomgeving van bijen. Naast het verbeteren van natuurgebieden en hun onderlinge verbindingen, stimuleert zij natuurvriendelijk bermbeheer en (agrarisch) natuurbeheer.

Natuursafari

In 2018 organiseerde de provincie de Brabant Natuursafari, om te laten zien dat ingrijpen in de natuur soms nodig is, en wat dit oplevert.