Ervaar de slimme

mobiliteit van nu

en morgen op het

Mobifestival

Zondag 2 juni 2019 op de Automotive Campus Helmond

Test, kijk en ontdek.
Voor jong en oud!

Op zondag 2 juni vindt op de Automotive Campus in Helmond tussen 13.00 en 17.00 uur het Mobifestival plaats. Tijdens deze dag is iedereen welkom om de slimme en duurzame mobiliteit van vandaag en morgen te ontdekken.


Zo kan je zelf de nieuwste mobiliteitsinnovaties testen, live demonstraties bijwonen en kennismaken met slimme toepassingen die vandaag al beschikbaar zijn. Ook horen we graag wat jij als reiziger belangrijk vindt tijdens je reis van A naar B.


Hou deze publicatie in de gaten en lees steeds meer info over het programma van Mobifestival en over andere praktische informatie!

Wat je zeker niet mag missen

Tijdens het festival vinden er vele demo’s plaats. Welke mag je zeker niet missen? Om je te helpen, hebben we onderstaand alvast een top vijf gemaakt.

De overige demonstraties vind je op de volgende pagina.

1. Autopilot

Vraag zelf een auto aan, stap in en maak een rit op de A270. Er worden diverse zaken gedemonstreerd m.b.t. verbinding voertuig en verkeersinstallaties. Je wordt teruggebracht naar de Campus en de auto parkeert zichzelf weer m.b.v. een drone.

2. De snel-rijdende autonome shuttle

Wist je dat de luchthaven in Brussel en bedrijventerrein Rivium in Capelle aan den IJssel gebruik maken van zelfrijdende voertuigen? Beleef een ritje in een zelfrijdend shuttelbusje van 2getthere of Navya!

3. Kindercollege Maarten Steinbuch

Ook aan de jonge bezoekers is gedacht. Bezoek het kindercollege van Maarten Steinbuch. De hoogleraar aan de TU/e vertelt graag over de toekomst van autorijden en slimme mobiliteit.

4. Smart Driving Challenge

Doe mee met de energiezuinigste race! Winnen doe je niet door de snelste te zijn maar door op een energiebewuste manier het traject af te leggen.

5. Test elektrische steps, scooters en meer

Tijdens het Mobifestival is er een heuse Rabobank Mobility Hub waar je elektrische voertuigen zoals scooters, steps en fietsen kunt uitproberen.

Alvast benieuwd?
Check dan ‘Dit is smart’

Onze Smartreporter zocht uit hoe we in Zuid-Nederland werk maken van slimme mobiliteit.

Bekijk zijn korte video's over bijvoorbeeld auto's die 'praten' met de weg, over snelfietsroutes, een snelheidsmeterspaarpot, slimme bussen en kruispunten en nog veel meer innovatiefs in Brabant.

Overzicht van alle demo's op het Mobifestival?

Activiteiten voor kinderen

Voor de kleine bezoekers zijn er mini elektrische auto’s, een groot springkussen, voetbalactiviteiten en een leuke speurtocht. Dé manier om het Mobifestival te beleven!

Startsein van ITS European Congress

Het Mobifestival is het startsein van het 13e ITS European Congress, het grootste evenement in Europa voor slimme mobiliteit en digitalisering van transport. Het congres is van 3 tot 6 juni in Eindhoven en Helmond.

image

Truckersday

Voorafgaand aan het Mobifestival vindt ook een Truckersday voor verstandelijk beperkten plaats. De tocht start om 11 uur en eindigt om 14.15 uur op de Automotive Campus in Helmond.

Initiatiefnemers Mobifestival

Het Mobifestival is gratis toegankelijk en wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Noord-Brabant, gemeentes Helmond en Eindhoven, ministerie van Infrastructuur en Milieu, Brainport Development, Ertico, Connekt en SmartwayZ.NL.

Sponsors Mobifestival