Marcel Broumels: ruimte voor vernieuwing

Marcel Broumels is geboren en getogen in Waalwijk. Hij heeft een paar keer een uitstapje gemaakt maar woont het grootste deel van zijn leven al in Waalwijk. Daarvoor werkte hij altijd binnen commerciële organisaties, de laatste jaren vanuit Essen, Duitsland. Hij was daarbij verantwoordelijk voor het runnen van een internationale innovatie-unit bij Innogy, de moederorganisatie van Essent. Nu is hij de nieuwe programmamanager Trends en Innovatie bij de provicie.

Waarom ben je gaan werken bij onze provincie? Ik wilde minder reizen en meer betekenen voor het innovatie-ecosysteem in Brabant. Dit deed ik ook al een tijdje als zelfstandig ondernemer in Brabant. Ik merkte in de corona tijd hoe belangrijk ik het vond iets terug te kunnen doen voor mijn directe omgeving, vandaar dat ik de keuze gemaakt heb om me in te gaan zetten voor de overheid. Wat verwacht je van je werk hier? Ik merk in de korte tijd dat ik binnen ben, dat er binnen de organisatie vaak over vernieuwing gedacht wordt en dat er ook al genoeg ideeën zijn om dit te doen. Ik wil graag mijn ervaring inzetten om meer ruimte voor vernieuwing te creëren, zodat alle collega’s sneller en effectiever tot vernieuwing kunnen komen. Ik verwacht dat er al veel energie is binnen de organisatie om hiermee aan de slag te gaan en we samen mooie concrete resultaten kunnen boeken. Verder is Marcel al 8 jaar enthousiast parttime docent aan de fachhochschule van Salzburg. Hij spreek nog geregeld met afgestudeerde studenten die ondertussen mooie resultaten boeken in het bedrijfsleven. Dat maakt een docent trots! En jouw andere passies? Naast zijn werk vertoeft hij graag in de natuur. Zo heeft hij, samen met zijn vriendin, sinds kort dan ook een stukje land op loopafstand van hun huis, waar zij hun eigen rustmomentje creëren. Marcel: “We planten hier nieuwe gewassen om zo met mooie producten te kunnen koken. Hopelijk ook snel weer voor vrienden die bij ons op de stoep staan!”

Oproep Marcel werkt aan de opzet van het aanjaagprogramma innovatie. Als jij nog ideeën hebt hoe innovatie versneld of effectiever vormgegeven zou kunnen worden, of wil je eens als klankbord meedenken, aarzel dan niet en neem contact met hem op: mbroumels@brabant.nl