3. Provinciehuis | Huis voor Brabant

Wie in de buurt is, kan het niet missen, met z'n 103,5 meter is het provinciehuis het hoogste gebouw in de wijde omtrek. De toren bestaat uit 23 verdiepingen. We noemen het provinciehuis ook wel het Huis voor Brabant.

Virtuele tour

Beleef het provinciehuis virtueel en kijk rond in de hal, de Statenzaal en de 23ste verdieping.

Openingstijden

 • Gebouw is open van 7:00 tot 20:00 uur
 • Parkeerplaats en fietsenstalling zijn toegankelijk tijdens de openingstijden van het gebouw
 • Bedrijfsrestaurant op de begane grond, is open vanaf 8:00 uur. Lunchen kan tussen 11:30 en 13:30 uur. Je kunt hier ook terecht voor een maaltijd to go. Je betaalt hier met je pinpas. Contant betalen is niet mogelijk.
 • Dienstenplein op -1, centrale vraagbaak en afgiftepunt voor interne dienstverlening, is open van 8:00 tot 16:00 uur.
 • Virtuele werkplek is 24/7 beschikbaar, buiten het provinciale netwerk via telewerk.brabant.nl. Tijdens je eerste werkdag ontvang je je inloggegevens.
 • Ons intranet, BrainS, kun je 24/7 bereiken via brains.brabant.nl. Je kunt BrainS na je eerste werkdag bezoeken met je nieuwe Brabant-account.

Toegangspas

Iedereen die bij de provincie werkt, krijgt een toegangspas. De toegangspas moet je onder werktijd altijd zichtbaar dragen om te laten zien dat je bij de provincie werkt. Jouw toegangspas:

 • biedt toegang tot het ​parkeerterrein, de fietsenstallingen, beveiligde gedeelte van het provinciehuis en de lockers.
 • gebruik je voor werktijdenregistratie (klokken).
 • gebruik je voor het printen, scannen en kopiëren.

Bezoekers ontvang je in het openbare gedeelte en hebben derhalve geen pas nodig. Op je eerste werkdag regel je je toegangspas.

Toegang parkeerplaats en fietsstalling

Als provinciaal medewerker heb je toegang tot de fietsstalling en de parkeerplaats middels je toegangspas. Op je eerste werkdag kun je bij de slagboom aanbellen, omdat je dan nog niet over een toegangspas beschikt.

Parkeerbeleid

Is het parkeerterrein vol? Parkeer niet buiten de vakken! Alternatief is het transferium op 6 minuten lopen voor € 4 per dag. Toch buiten de vakken parkeren betekent 5 werkdagen parkeerverbod op provinciaal parkeerterrein.

Dienstfietsen

De provincie stelt 17 dienstfietsen beschikbaar voor dienstreizen. Deze fietsen staan in een aparte stalling onder het provinciehuis achter de werkplaats van de fietsenmaker. Als provinciaal medewerker heb je toegang tot die stalling middels je toegangspas. De fietssleutel zit er op; klaar voor gebruik. Een dienstfiets moet dezelfde werkdag terug zijn en is niet bedoeld voor woon-werkverkeer. De fietssleutel mag er op blijven zitten voor de volgende collega die gebruik wil maken van de dienstfiets.

Ontvangst bezoek | Brabanderie

In het Huis voor Brabant ontvangen we bezoekers alleen in openbare ruimtes: hal, foyer, Brabanderie, restaurant, vergaderkamers en in de werkkamers van bestuur en directie.

Afspraak met externe gasten?

Gasten mogen zich aanmelden bij de koffiebar. Gastvrij is overigens om in de hal aanwezig te zijn als de gast arriveert. Het is de verantwoordelijkheid van jou als gastheer/gastvrouw om de gast af te halen en na het gesprek naar de uitgang te begeleiden.

Brabanderie

In de hal is een koffiebar ingericht. Hier haal je met je bezoek een kopje koffie of thee.

Calamiteiten

De bedrijfshulpverlening (BHV) is verantwoordelijk voor taken rondom het voorkomen, beperken en bestrijden van calamiteiten in en om het provinciehuis. Bij spoed bel dan intern (073-681) 2222 Heb je een pleister nodig of een niet spoedeisende EHBO-vraag? Zoek dan op BrainS in Wie-is-wie op ehbo en vind de dichtstbijzijnde EHBO'er.

Garderobe | Lockers

Lockers vind je op vrijwel alle verdiepingen. Je kunt een locker slechts voor één dag gebruiken, daarna wordt hij vrijgegeven. Dus zorg ervoor dat aan het einde van de dag je spullen uit de lockers hebt verwijderd. Het openen van een locker gebeurt met je toegangspas.

Wi-Fi

Maak verbinding met PNBWLAN-medewerkers. Wachtwoord = pnbwlan-medewerkers.

Kolfkamer

Op verdieping 1 (kamer 1.02) bevindt zich de kolfkamer. In de kolfkamer heb je de gelegenheid om te kolven tijdens werktijd of je kind borstvoeding te geven. De kolfkamer heeft alle benodigde voorzieningen, zoals een koelkastje, stromend water en elektriciteit. De kamer kan van binnen worden afgesloten en je kunt de sleutel ophalen bij het Dienstenplein.

Stiltekamer | Gebedsruimte

 • De stilteruimte is op de begane grond. In deze ruimte kun je je even terugtrekken.
 • De gebedsruimte is op verdieping 1 en is voor degenen die zich willen terugtrekken voor het gebed.

Vergaderruimtes

Alle openbare vergaderruimtes zijn te reserveren via Facilitor. Toewijzing van de vergaderkamers gebeurt door het Dienstenplein. De vergaderkamers zijn voorzien van een presentatiescherm (zogenaamde Hippo's). Daarmee kan worden gepresenteerd, een koppeling worden gelegd met je eigen digitale informatie (inloggen) en het heeft alle functionaliteiten die nodig zijn om informatie met anderen te kunnen delen.

Stopcontacten

Verspreid door de openbare ruimte staan diverse zitjes waar je elkaar kunt ontmoeten. Dat kan ook in het restaurant. De beige banken zijn voorzien van een stopcontact voor het opladen van apparatuur. Het stopcontact zit in het midden onder de bank.

Vergaderen op je eigen domein

Elk domein beschikt over:

 • een brainstormruimte
 • een projectkamer
 • twee eigen vergaderruimtes, voorzien van een presentatiescherm

Deze ruimtes zijn te reserveren via een afspraak als ruimte/room. Goedkeuring van de reservering gebeurt door de beheerders van de ruimtes. Voorkeur is om alleen gebruik te maken van je eigen vergaderruimtes.