Duurzame bedrijventerreinen Kraaiven en Vossenberg Tilburg

'Gezamenlijk aan de slag'

Hoe kunnen we bij deze bedrijventerreinen, die inzetten op duurzame energie, tegelijkertijd kansen benutten om de terreinen klimaatproof te maken en de biodiversiteit te verhogen?

Betrokken partijen hebben voor deze Tilburgse bedrijventerreinen afspraken gemaakt voor een aanpak met een focus op duurzame energie. Maar de ambitie is hoger: de duurzaamheidsdoelstelling is verbreed. Want de partijen willen ook kansen benutten op het gebied van klimaatadaptatie en het verhogen van de biodiversiteit.

"Wat mij betreft was het een heel inspirerende en nuttige werksessie. Vooraf wist ik niet goed wat ik kon verwachten. Met wat voor input zouden ze komen? Hoe realistisch zou dit zijn? En hoe creatief. Op alle punten ben ik positief verrast. Over hoe genereus de partijen hun kennis deelde. Hoe praktisch sommige ideeën waren en daarnaast hoe vernieuwend. Ook na afloop nog verschillende deelnemers die aangeven in het vervolg ook beschikbaar te zijn om input te leveren. Kortom; ik ben heel blij met het resultaat van de workshop."


Joris van Boxtel,

Stichting MOED, initiatiefnemer

"Met beelden en schetsen hebben we de eerste stappen verkend voor de energietransitie van bedrijfsterrein Kraaiven-Vossenberg met daarbij goede ideeën voor klimaatadaptatie, meer biodiversiteit en meekoppelkansen in de omgeving. Denk groter! schaal het op! en maak er een aantrekkelijk parklandschap van: fijn om te werken, recreëren en te zijn."


Martine van Moûrik,

Talking Landscapes, moderator

"Het is een collectieve verantwoordelijkheid om deze bedrijventerreinen in Tilburg toekomstbestendig te maken, maar om zaken als klimaatadaptatie ook echt samen op te pakken moet nog een hoop gebeuren. Daarbij is het noodzakelijk vanuit verschillende invalshoeken naar de plek te kijken en de oplossingen voor nu te verbinden met de - soms minder gemakkelijke - oplossingen voor de toekomst."


Martijn van Dijck,

Splaces, deelnemer

Deel op social media