DUITSLANDKENNIS / DEUTSCHLANDKENNTNIS EVENT

Nederland wordt weleens de zeventiende deelstaat van de Bondsrepubliek Duitsland genoemd. Vanwege onze economische banden, het zuinige overheidsbeleid en de culturele en historische verwantschap. Toch hebben we het niet zo vaak over Duitsland als dat we spreken over China en de VS. Duitsland wordt als vanzelfsprekend gezien. Maar in deze tijden van geopolitieke veranderingen zou onze oriëntatie op Duitsland wel eens toe kunnen (of moeten) nemen.

In de deelverkenning DuitslandKennis werpt BrabantKennis niet alleen een economische en politieke blik naar het oosten, maar ook een historische en culturele. In een serie essays, artikelen, video’s en dit bruisende evenement op 22 september 2021 in Breda: DuitslandKennis / DeutschlandKenntnis. In dit digitale magazine blikken we in woord en beeld terug op deze bijzondere middag. Viel Spaß beim Lesen!

In Den Haag zijn de #apb21 maar in Breda beschouwen wij met @BrabantKennis vanmiddag de Duitse politiek, cultuur en geschiedenis.

Arjan Paans @Arjan_Paans 22-09-21

Wat zijn veranderingen in #Duitsland? Je hoort het op 22/9, vlak voor de #duitseverkiezingen. Veel aandacht voor cultuur, dus meld je snel aan. Jerker Spits (@jerkerspits) 09-09-21

Super gaaf programma @BrabantKennis en weer in real life.

Edwin Mermans (@edwinmermans) 22-09-21

INHOUD

03

KUNNEN WE DUITSLAND ALS VANZELFSPREKEND ZIEN?

04

RENE CUPERUS EN P.G. KROEGER OVER BRABANTS-DUITSE VERHOUDINGEN

05

HOE WERKEN DE DUITSE VERKIEZINGEN EIGENLIJK?

06

"HEB MEER WAARDERING VOOR CULTUUR IN NEDERLAND"

07

DUITSE BRABANDERS

08

OP WIE ZOU JE STEMMEN ALS JE DUITSER WAS?

09

NAWOORD

10

BESTEL DE POCKET