CULINAIR & CULTUREEL FESTIVAL


ProefMei

NETWERKEN

De businessavond van ProefMei is uitgegroeid tot het gezamenlijke netwerkevenement van de provincie en de gemeente Bergen op Zoom.

Dankzij een strategisch uitnodigingsbeleid in samenwerking met de afdeling relatiebeheer en inhoudelijk betrokken programma’s, vinden jaarlijks nieuwe en betekenisvolle ontmoetingen plaats binnen het gemêleerde gezelschap van beslissers van overheden, bedrijven en kennisinstellingen.

'Door de veranderende thematiek van de Ravelijnlezing ontmoet ik elk jaar relaties uit een ander netwerk'

Petra Koenders, directeur Green Chemistry Campus


Afgelopen jaar stond de businessavond in het teken van 75 jaar bevrijding. Daarom trapte de Commissaris van de Koning af met de officiële opening van de ‘Liberation Kitchen’.

De gasten genoten van bijzondere gerechten uit de oorlogsjaren, met ingrediënten zoals bloembollen en aardappelschillen. Maar dat was niet de enige connectie met de gedachtenis aan de Tweede Wereldoorlog.

Maatschappelijke uitdagingen

De inhoudelijke lading van de lezing van Rijksbouwmeester Floris Alkemade, waarin hij de grote maatschappelijke uitdagingen van nu vergelijkt met het perspectief op een betere toekomst tijdens de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog, werd middels het Panorama Nederland doorgetrokken naar de Businessavond op ProefMei.


ProefMei staat in het teken van proeven, genieten en elkaar ontmoeten op een historische en aantrekkelijke locatie.

Het jaarlijkse culinaire en culturele publieksevenement in Bergen op Zoom, wordt gedragen door een grote groep vrijwilligers en ondernemers uit de directie omgeving en is populair in de regio.

Samen met partners als Stadlander, Stichting Brabantse Wal, Has Hogeschool en HZ Zeeland faciliteert ProefMei ook verbindingen tussen netwerken van ondernemers, overheden en kennisinstellingen op inhoudelijke en maatschappelijke thema’s. Agelopen editie zijn er door het ProefMei-netwerk twee inhoudelijke bijeenkomsten georganiseerd: Energy on Tour en Collegetour Agrifood. Meer informatie over deze bijeenkomsten is te vinden op de pagina ‘Inspiratiesessies & Panorama
’.

Peter Glas: 'Water, de opgave waar we allemaal voor moeten staan'