VERTREKPUNTEN VANUIT DE ORGANISATIE

Missie, kernwaarden en ambities

Missie

De provincie stáát voor Brabant en de Brabanders. In hun belang neemt de provinciale organisatie initiatieven en werkt samen met overheden, bedrijven en instellingen om maatschappelijke vragen op te lossen. Brabant is een Europese topregio op gebied van kennis en innovatie. Het bestuur van de provincie investeert in Brabant om ook in de toekomst die toppositie te kunnen behouden.

Kernwaarden

Alle activiteiten van de provincie Noord-Brabant worden aan 4 kernwaarden getoetst:

Verbindend

Vanuit deze kernwaarde inventariseert de provincie interne en externe belangen en brengt ze deze samen. Ze kijkt van buiten naar binnen, werkt samen met partners en stimuleert onderlinge samenwerking.

Doortastend

De provincie geeft invulling aan deze kernwaarde door een helder resultaat te formuleren en daarvoor te staan. Ze kiest die rol voor een maximaal resultaat, grijpt kansen en lost op.

Vernieuwend

Deze kernwaarde staat voor een creatieve manier van werken. De provincie staat open voor nieuwe ideeën, leert van zaken die niet goed zijn gegaan en verbetert permanent. Met haar aanpak is zij een voorbeeld voor anderen.

Betrouwbaar

Ofwel: de provincie zegt wat ze doet en doet wat ze zegt. Zij toont 1 gezicht naar buiten, is aanspreekbaar op haar woorden en daden en doet wat is afgesproken in resultaat en dienstverlening.

Ambities en samenspel

Wij halen het beste uit onszelf én onze partners voor de toekomst van Brabant. Samen helpen wij Brabant beter maken: aantrekkelijk, bereikbaar en concurrerend. Hiervoor stuurt de organisatie op het samenspel van 4 ambities:

• de ontwikkeling van Brabant • een tevreden bestuur • een ijzersterke organisatie • medewerkers in hun kracht