Aandacht voor de woonvraag in Brabant

Opening Brabantse Week van het Wonen

In de provincie Noord-Brabant, maar ook in de rest van Nederland is er een grote behoefte aan passende woningen voor woningzoekenden en doorstromers.

Gedeputeerde van Ruimte en Wonen, Erik Ronnes opent de Week van het Wonen en gaat op deze vragen in. Daarnaast lanceert hij tevens De Brabantse Stijlprijs 2021. Voor de Stijlprijs is de provincie op zoek naar vormen van wonen die net even anders zijn. Die inspelen op de behoeften van deze tijd. Initiatieven waar samen – leven een belangrijke rol speelt en waarbij iedereen kan meedoen.

De Brabantse Stijlprijs:

Een thuis voor iedereen!

De provincie Noord-Brabant stimuleert vernieuwende woonprojecten. Vormen van wonen die net even anders zijn en inspelen op de behoeften van deze tijd. Initiatieven waar samen - leven een belangrijke rol speelt en waarbij iedereen kan meedoen. Betaalbaar en met oog voor omgeving en medemens. Voor De Brabantse Stijlprijs 2021 is de provincie op zoek naar initiatieven waar een droom werkelijkheid wordt of is geworden. Doordacht, creatief en origineel, wat zorgt voor een bijzondere vorm van wonen met elkaar. Een plek in Brabant waar extra aandacht zorgt voor een echt thuis. Een thuis voor iedereen!

Erik Ronnes: “Met deze derde editie willen we woonprojecten in het zonnetje zetten die inspirerend zijn voor anderen en laten zien dat wonen zoveel meer is dan een dak boven je hoofd. Liefde voor een gebouw dat je graag zou willen behouden voor de toekomst of een bijzondere plek waar mensen samen verantwoordelijkheid voor nemen. Of juist omkijken naar elkaar op een praktische of originele manier.” Iedereen kan een project indienen voor De Brabantse Stijlprijs 2021. Naast bewoners en initiatiefnemers kunnen ook professionele partijen, zoals ontwikkelaars, woningcorporaties, beleggers en zorginstellingen hun meest duurzame, betaalbare of anderszins bijzondere projecten inzenden die passen bij het thema ‘Een thuis voor iedereen!’. Er is een juryprijs en een publieksprijs te winnen, maar bovenal biedt deze competitie een podium om elkaar te inspireren met gerealiseerde projecten, waar dan ook in Brabant. Meer informatie: www.brabant.nl/stijlprijs

Kijk het hele webcast terug. Duur: 35 minuten.

Tijdens het webinar is dit flimpje over de Stijlprijs getoond. Duur: 1:08

Deel op social media