Brabantse Stijlprijs 2021

Finale Brabantse Stijlprijs 2021

'Een thuis voor iedereen!'

In het hart van de Brabantse Week van het Wonen werd De Brabantse Stijlprijs 2021 uitgereikt. Op woensdag 8 december was Studio Bazelmans het decor voor de bekendmaking van de winnaars.

Onder de enthousiaste leiding van moderator Richard Engelfriet passeerden de 5 finalisten de revue. Gedeputeerde en juryvoorzitter Erik Ronnes sprak zijn waardering uit over de 30 inzendingen: "Allemaal mooie Brabantse initiatieven die hopelijk een inspiratie zijn voor anderen. En ook een intensieve klus voor de vijfkoppige jury om een shortlist van vijf genomineerden te kiezen. Daarbij wegen we bijvoorbeeld af wat de impact van het project is op de directe omgeving. Is het project schaalbaar, betaalbaar, verbindend, vernieuwend?" Met als resultaat vijf fantastische genomineerden: Kloostervelden in Sterksel, Gezinshuis El Noor in Breda, De Lindehoeve in Tilburg, het NRE-terrein in Eindhoven en Bewust Wonen Werken Boschveld in 's-Hertogenbosch.

Kloostervelden winnaar juryprijs

De jury koos Kloostervelden als winnaar. Kloostervelden ligt op het voormalige instellingsterrein Providentia en is omgevormd tot een gevarieerde woonomgeving, waar mensen met en zonder beperking samen leven, wonen en zorgen. De woonwijk heeft allerlei voorzieningen, zoals een moestuin, een wijkboerderij, een natuurpad, een kunstroute en een bloementuin. De winnaar kreeg een speciaal ontworpen trofee door kunstenares Simone van Bakel.

Publieksprijs en eervolle vermelding voor Gezinshuis El Noor

Gezinshuis El Noor in Breda kreeg de publieksprijs én een eervolle vermelding van de jury. Van de ruim 10.000 stemmen gingen er meer dan 7.000 naar dit project. De publieksprijs, een geldbedrag van 2.500 euro, werd uitgereikt door statenlid Nico Heijmans. Gezinshuis El Noor had de jury bijzonder geraakt door de medemenselijkheid die het uitstraalt. Daarom was een eervolle vermelding op zijn plaats.

Bekijk het juryrapport.

Kijk hier de finale. Duur: 1:09.

Deel op social media