Uitgelicht

Opvallende en inspirerende berichten uit Brabant.

Gezonde overheidsfinanciën zijn belangrijk

Het kabinet is demissionair, daarom zijn er minder Prinsjesdagplannen dan andere jaren. Maar sommige zaken kunnen niet wachten, zoals het corona-beleid. De financiën hebben de coronacrisis goed doorstaan. Gezonde overheidsfinanciën zijn belangrijk, om ook in de toekomst financiële klappen, zoals de coronacrisis, op te vangen.

De vakantiekiekjes zijn terug

De toeristische sector heeft een flinke klap gekregen tijdens de coronacrisis. Gelukkig waren de vakantiekiekjes deze zomer weer volop aanwezig. Reden genoeg om positief naar de toekomst te kijken, aldus West-Brabantse huiseigenaren in populaire vakantiebestemmingen zoals Spanje, Frankrijk en Italië.

Heropening evenementensector Noord-Brabant

Er gloort weer licht aan de horizon voor de evenementenorganisatoren en -leveranciers die Brabant rijk is en voor de bezoekers van Brabantse evenementen. De sector verkeert door de corona-crisis al 1,5 jaar in zwaar weer. Evenementen konden niet plaatsvinden en naast dat bezoekers dit moesten missen, stond de werkgelegenheid van tienduizenden Brabanders op het spel, evenals de ruim 1 miljard euro die deze sector in Brabant vertegenwoordigt. Daar lijkt nu verandering in te komen. De provincie helpt met de georganiseerde heropening van deze sector.

Studio-uitzendingen van Front of House

Front of House heeft een tweetal professionele studio-uitzendingen georganiseerd met zeer uitlopende tafelgasten (organisatoren, veiligheidsregio’s, landelijke vertegenwoordigers van Fieldlabs, stichting Open Nederland en de branchevereniging) werden tal van thema’s in een korte tijd doorlopen. De doelgroep bestaande uit evenementenorganisatoren, toeleveranciers, hulpverleningsdiensten en gemeenten werd bijgepraat over wat wel mogelijk was, welke verbeteringen er doorgevoerd zijn rondom landelijk beleid en welke ervaringen men heeft opgedaan om evenementen nog veiliger te laten plaatsvinden.