Uitgelicht

Opvallende en inspirerende berichten uit Brabant

Sneltest goedgekeurd na onderzoek in Amphia Ziekenhuis

Het Amphia Ziekenhuis in Breda en het UMC Utrecht hebben de afgelopen tijd een sneltest onderzocht en melden dat die even betrouwbaar blijkt te zijn als een standaardtest. De sneltesten hebben een kwartier nodig om te vertellen of iemand besmet is met het coronavirus.

Campagne Aandacht voor elkaar start in Den Bosch

Voor een nationale coronacampagne om meer naar elkaar om te zien togen Mark Rutte en Hugo de Jonge naar Den Bosch, het epicentrum van de eerste golf. ‘Heel heftig’ waren de gesprekken daar, aldus Rutte.

Mondkapjes voor de Voedselbank in Tilburg

De gemeente Tilburg vindt het belangrijk dat alle inwoners mondkapjes kunnen dragen, ongeacht hun financiële situatie. Daarom zitten er binnenkort mondkapjes in de pakketten van de Voedselbank in Tilburg. De gemeente bestelde 2.500 mondkapjes bij twee sociaal-maatschappelijk initiatieven.

Regiotaxi tijdelijk vangnet voor buurtbussen

Vanwege het coronavirus rijden de buurtbussen tijdelijk niet meer. De chauffeurs behoren vaak tot de kwetsbare groep vanwege hun leeftijd. Een groot probleem voor veel mensen die hiervan afhankelijk zijn. Daarom kunnen mensen sinds maart gebruik maken van de regiotaxi waar de buurtbussen niet meer rijden. De regiotaxi’s hanteren voor deze groep tijdelijk een lager tarief, vergelijkbaar met het ov-tarief. Zo blijven het ziekenhuis, de supermarkt en andere bestemmingen nog steeds goed bereikbaar voor iedereen. Dat is de kracht van Brabant