Uitgelicht

Opvallende en inspirerende berichten uit Brabant

Bonheur Horeca Groep kondigt nieuwe initiatieven aan tijdens 'Haagse' persconferentie

Tijdens de persconferentie – met tolk – leggen de eigenaren de routekaart neer voor de komende periode. Oftewel: de verschillende creatieve concepten waarmee ze ondanks de horecasluiting kunnen blijven ondernemen.

Medewerkers Efteling helpen tijdelijk ouderen in de zorg

Medewerkers van de Efteling gaan tijdelijk in de zorg werken. Het attractiepark in Kaatsheuvel stuurt personeel naar ouderenzorgorganisaties. De Eftelingmedewerkers gaan helpen bij uiteenlopende taken, maar de zorg voor de cliënten nemen ze niet op zich.

Voor Brabantia is 2020 geen verloren jaar: explosieve groei huishoudproducten

Voor het 'koninklijke' familiebedrijf uit Valkenswaard is 2020 geen verloren jaar. De consument kocht meer afvalemmers en broodtrommels dan ooit. "We kunnen de vraag gewoon niet bijbenen."

Join us pakt eenzaamheid onder jongeren aan

Als het gaat om eenzaamheid tijdens de coronaperiode, gaat alle aandacht voornamelijk uit naar ouderen en hulpbehoevenden. Uit het recente Brabantpanel-onderzoek naar de effecten van de crisis blijkt echter dat 49 procent van de jongeren zich dit jaar eenzamer voelt. Voor alle Brabanders samen is dat 35 procent. De organisatie Join us verbetert het welzijn van jongeren, ook tijdens corona. De provincie geeft extra steun aan digitale initiatieven die de jeugd bij elkaar brengt.

Dat is de kracht van Brabant