Brigit van Dijk – Van de Reijt Algemeen directeur van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM)

Een nieuwe lente, een nieuw geluid!

Zo’n 90% procent van de bedrijven in Brabant verwacht de komende 2 tot 3 jaar groei. Zo bleek uit een recente peiling onder onze relaties. Met de komst van de lente, lijkt ook de tijd gekomen voor positieve berichten over de Brabantse economie. We schudden corona van ons af om vooruit te kijken. Vol lef en vol ambitie.

Het moet raar lopen in Brabant willen innovatie, ondernemerschap en slagvaardigheid niet de boventoon voeren. Niet voor niets voorzag de Corona-OverbruggingsLening (COL) om startups financieel door de crisis te loodsen in een behoefte. Ruim 290 ondernemingen maakten aanspraak op deze regeling voor een totaalbedrag van meer dan 87 miljoen euro. Het Corona Rebuild Program hielp tientallen ondernemingen in heel Nederland hun businessmodel aan te passen. Hoe moeilijk soms ook. De drang van ondernemingen om vooruit te kijken, blijkt sterker dan de crisis.

Ook buiten onze provincie valt de positieve, dynamische en ondernemende houding van de Brabanders op. Ondanks corona is de belangstelling van buitenlandse bedrijven om zich te vestigen in Brabant ongekend groot. Volgens Buck Consultants heeft deze groeiende belangstelling te maken met de trend dat steeds meer buitenlandse bedrijven vanwege risicospreiding bedrijfsactiviteiten in Brabant starten of juist uitbreiden. Een mooie opsteker voor als straks de grenzen weer opengaan.

De BOM zet zich samen met de provincie Noord-Brabant en de partners in de regio in voor een wenkend perspectief in de vorm van de Actie- en Investeringsagenda Coronaherstel. Laat deze lente daarom de voorbode zijn voor een mooie zomer. Een zomer waarin wij volop kansen zien voor ondernemingen die innovatief bezig zijn met transities op het gebied van energie, agrofood, gezondheidszorg en de ontwikkeling en toepassing van sleuteltechnologieën. Door te ontwikkelen, investeren en internationaliseren zorgen wij voor wind in de rug.