Uitgelicht

Opvallende en inspirerende berichten uit Brabant

Bernhoven voorbeeld voor andere ziekenhuizen

Ziekenhuis Bernhoven moest vorig jaar als één van de eerste ziekenhuizen dealen met de grote golf covid-19 patiënten. Zo anders is het nu. In het ziekenhuis gaat de reguliere zorg al maanden gewoon door. In tegenstelling tot in veel andere ziekenhuizen. “Van de eerste klap hebben we veel geleerd,” aldus directeur Geert van den Enden.

Studenten wandelen samen tegen depressiviteit

De lockdown door corona wordt voor iedereen steeds zwaarder. Zo ook voor studenten. Zij beleven hun studiejaar heel anders dan normaal. Er dreigt onder studenten eenzaamheid, of zelfs depressie. Amber, Social Work-student aan de Avans Hogeschool bedacht een simpele en doeltreffende oplossing om dit probleem aan te pakken en weer in contact met elkaar te komen. Samen wandelen met ‘Walk Along’..

Geen biertekort bij opening horeca Brabantse brouwerijen

We hoeven ons geen zorgen te maken over de biervoorraad in Brabant. Volgens de Brabantse brouwerijen ‘Swinkels Brewery’ en ‘Ab Inbev’ is er genoeg bier. ‘’We hebben de afgelopen tijd flink gebrouwen. Vooral bieren die langer houdbaar zijn’’, aldus de brouwerijen. Eerder lieten Grolsch en Heineken weten dat er wel eens problemen kunnen ontstaan wanneer de horeca weer opengaat.