Recente ontwikkelingen

Wat is de maatschappelijke en economische impact van corona in Brabant? Hieronder zetten we de belangrijkste ontwikkelingen van de afgelopen tijd op een rij.

Werksessies: post corona duurzaam reizen en hybride werken

Hoe combineren we thuis en op kantoor werken post corona? En als we reizen naar kantoor: hoe doen we dat slim en duurzaam? Want één ding is zeker: de dagelijkse files door woon-werkverkeer willen we achter ons laten.

Wie Nederland de crisis uit wil investeren, begint in Brabant

De zaterdag voor de Tweede Kamerverkiezingen daalden de lijsttrekkers van de grootste politieke partijen af naar de Brabanthallen voor het Debat van het Zuiden. Over veel verschilden zij van mening, maar over één ding waren ze het eens: In Brabant gebeurt het, Brabant heeft een uitzonderingspositie.

Actueel beeld van de maatschappelijke impact van het coronavirus in Eindhoven

Vanaf het begin van de coronacrisis volgen we de ervaringen en mening van de inwoners van Eindhoven. De zesde meting is half februari door ruim 3.900 Eindhovenaren ingevuld. Tussen de vijfde meting in november en nu is er veel veranderd in de ontwikkelingen rondom het coronavirus en in het beleid van de overheid. Dit zijn de resultaten van de zesde meting om de maatschappelijke effecten van het coronavirus in beeld te brengen.

CBS: Nederlanders tevreden over hun leven, ondanks en dankzij coronacrisis

Hoewel het jaar 2020 in het teken stond van de coronacrisis, zijn Nederlanders toch tevreden met hun leven. In sommige gevallen krijgt het eigen welzijn zelfs een hoger cijfer dan voor de crisis, zo blijkt uit onderzoek door het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Aangepaste afnamemethode voor coronatest bij kinderen t/m 12 jaar op de GGD-testlocaties

Bij de heropening van de scholen in februari en maart 2021 is het testbeleid voor kinderen aangescherpt. Het is belangrijk voor de virusbestrijding dat zoveel mogelijk kinderen met klachten zich laten testen. Dat geldt ook voor kinderen zonder klachten, als de leerkracht of een kind in de klas positief is getest. Daar kan een testafnamemethode die op kinderen is toegespitst aan bijdragen.

10 miljoen corona-testafnames in Nederland

De GGD heeft, sinds de bestrijding van het coronavirus, voor de 10 miljoenste keer een coronatest afgenomen. In de afgelopen negen maanden is het testlandschap aanzienlijk uitgebreid en van een enkele afnameplek gegroeid naar een groot landelijk netwerk van zo’n 250 testlocaties. De coronacijfers zijn in Nederland de afgelopen week opgelopen. Op de GGD testlocaties zijn de hoogste weekaantallen zichtbaar sinds 1 juni vorig jaar. Zo is er in de afgelopen week een recordaantal van 518.316 testen afgenomen.

Ziekenhuizen: Afgesproken aantal ic-bedden lijkt onhaalbaar

Het plan om in geval van crisis op te schalen naar 1700 intensive care-bedden lijkt onhaalbaar. Terwijl de derde golf oprukt, vrezen ic-artsen niet genoeg handen aan het bed te kunnen krijgen. “Het personeel is uitgeput.”

Monitoring vrijetijdseconomie Noord-Brabant 2020

We leven in een bijzondere tijd. Waar we begin 2020 nog dachten dat de vrijetijdseconomie opnieuw allerlei records zou breken – meer buitenlandse gasten, meer bestedingen, verdere groei van de vrijetijdssector – is de realiteit door corona compleet anders. De impact van de coronapandemie op de sector is groot en daarmee ook van grote invloed op de cijfers. Jaarlijks voert VisitBrabant in opdracht van de provincie de monitoring Vrijetijdseconomie uit.

Hierin lees je alles over de feiten en cijfers, ontwikkelingen en voortgang van de vrijetijdssector, de impact van de coronacrisis, de herstelactiviteiten die daarop ingezet zijn en trends en ontwikkelingen in het coronatijdperk.