Uitgelicht

Opvallende en inspirerende berichten uit Brabant.

Nieuwsjaarvideo: 2022 in beeld

Geïnspireerd op het televisieprogramma gaat de provincie samen met haar partners op zoek naar ‘Het Perfecte Plaatje’ voor het jaar 2022. Wat zien we om ons heen gebeuren? Wat staat ons in Brabant te wachten? En hoe maken we ons hard voor belangrijke onderwerpen voor onze regio? De video is donderdag 13 januari 2022 in première gegaan.

Gevolgen van de coronapandemie raken kwetsbare gebieden extra hard

Een rapport dat de maatschappelijke impact van COVID-19 op het vlak van Leefbaarheid & Veiligheidsgebieden in 15 gemeenten beschrijft. Uit het rapport kan in ieder geval geconcludeerd worden dat de gevolgen van de coronapandemie de kwetsbare gebieden extra hard raken.

Wilde plannen Safariresort Beekse Bergen gaan door: 120 nieuwe kamers

Beekse Bergen gaat het Safari Resort flink uitbreiden het komend jaar. Verspreid over vijftien lodges komen er in totaal 120 nieuwe appartementen. Deze lodges worden om een nieuwe savanne neergezet. Hiermee wordt een hotelsfeer op de savanne gecreëerd. In het voorjaar van 2023 moet het nieuwe deel af zijn.

Peter van de Anderhalve Meter is met zijn rode kaart terug op de weekmarkt

Op de weekmarkt van Waalwijk is een bekende verschijning teruggekeerd. Jack, de vrolijkste boa van het land. Op een opvallende en speelse manier spreekt hij de marktbezoekers aan die zich niet aan de coronaregels houden door met zijn fluitje, rode kaart én een vrolijke berisping de bezoekers te benaderen.