Uitgelicht

Opvallende en inspirerende berichten uit Brabant

Prikangst? Daar is een Tilburgse app voor

Het vacineren tegen COVID-19 in Nederland is begonnen. Voor velen een opluchting. Maar naar schatting heeft minstens 35% van alle mensen prikangst. Elisabeth Huis in 't Veld ontwikkelde een game-app waarmee op basis van warmtebeelden van het gezicht voorspeld kan worden of iemand flauwvalt.

PSV en Bavaria in de bres voor gedupeerde ondernemers

Kratje bier leeg? Dan kon je het gisteren inleveren bij het Philips Stadion. Daar had PSV, samen met Bavaria, aan de oostzijde van de voetbaltempel een ‘drive thru’ ingericht, waar mensen coronaproof hun bierkratten en -flessen konden inleveren. De opbrengst wordt door Bavaria verdubbeld en komt ten goede aan gedupeerde ondernemers.

Bouwbedrijf wil relschoppers omscholen tot stratenmakers

Zoveel stenen gooien als je wilt. Goed betaald krijgen in plaats van stevige boetes moeten aftikken. En zó moe zijn dat je niet in de gaten hebt dat de avondklok is ingegaan. Bouwbedrijf Van den Broek Infra in Prinsenbeek haakt in op de coronarellen om aan enthousiaste stratenmakers te komen.

Kracht van Brabant op Omroep Brabant

Kracht van Brabant is een interactief magazine over hoe de motor van deze provincie blijft draaien. Coronacrisis of niet, in Brabant zijn er genoeg bijzondere mensen, ideeën en bedrijven die ervoor zorgen dat Brabant zijn kracht kan vasthouden. Presentator Meike de Jong gaat iedere week op de koffie bij de ‘omdenkers’ en de bijzondere bedrijven. En de Brabanders die zijn vastgelopen geven we een zetje naar een nieuwe toekomst. Zes weken toerde Omroep Brabant door de provincie om de Kracht van Brabant een gezicht te geven.

Kijk de afleveringen terug bij Omroep Brabant