Heropening evenementensector Noord-Brabant

Als je de Brabantse evenementensector in één woord zou moeten omschrijven, dan zou dat anno nu ‘veerkracht’ zijn. Continu herstellen van tegenslagen en veranderende maatregelen, omgaan met grote onzekerheden en de organisatorische en financiële stress die daarbij komt kijken. Gelukkig leverde deze sector de afgelopen 2 jaar een maximale inspanning om de mooie evenementen en bedrijven die Brabant kent te laten voortbestaan.

Licht aan de horizon

In september 2021 verscheen er ook een artikel in de Brabantse Impact Monitor over de Brabantse evenementensector, de eerste zin: “Er gloort weer licht aan de horizon voor de evenementenorganisatoren en -leveranciers die Brabant rijk is.”. Helaas bleek het ook dit keer van korte duur, een omvangrijke publiekscampagne werd last-minute uitgesteld, al het werk leek voor niets. Maar de sector toonde veerkracht, werd achter de schermen gewerkt aan een nieuwe campagne om de mooie Brabantse evenementen voort te laten bestaan.

Brabant bouwt feest!

In Brabant weten we hoe we een feestje moeten bouwen, letterlijk. Zo is 80% van alle toeleveranciers is gevestigd in Brabant, zijn er 20.000 Brabanders werkzaam in deze sector en vertegenwoordigen zij samen met de organisatoren zo’n 1,2 miljard euro aan omzet. Dat kunnen zij natuurlijk niet zonder de omwonenden, gemeenten, hulpdiensten, al die vrijwilligers en die o zo belangrijke Bourgondische Brabantse bezoeker. Samen bouwen zij feest en laat dat nu de strekking zijn van de nieuwe publiekscampagne.

Het jaar 2022 ziet er goed uit voor de sector, al zijn er nog voldoende uitdagingen te tackelen. De buffers zijn op, veel medewerkers zijn elders gaan werken en de onzekerheid m.b.t. toekomstige maatregelen blijft. De publiekscampagne moet de bezoeker weer naar de echt Brabantse evenementen trekken, omwonenden en stakeholders informeren dat evenementen weer veilig kunnen plaatsvinden en al die professionals weer motiveren om terug te keren naar de sector waar zij altijd zo graag werkten

De publiekscampagne incl. de website www.brabantbouwtfeest.nl zullen in week 10 live gaan. #SAMEN maken we een veilige heropening weer mogelijk. #SAMEN bouwt Brabant feest, bouw jij mee?