Uitgelicht

Opvallende en inspirerende berichten uit Brabant.

Trendrapport regionaal OV 2020: corona drukt haar stempel op openbaar vervoer

De coronapandemie heeft in vele sectoren een grote impact. Zo ook in de OV-sector. Het aantal busreizigers in 2020 bedroeg de helft ten opzichte van het jaar daarvoor. Dat is te wijden aan de lockdowns, het thuiswerkadvies en de dringende oproep om alleen noodzakelijke reizen te ondernemen. Alle trends zijn te lezen in de Trendrapportage regionaal OV Noord-Brabant 2020.

Lies (76) tekende de coronatijd: ‘De pandemie kent veel rare momenten, die probeerde ik te vatten’

Het was geen vooropgezet plan, om de coronaperiode te vatten. Maar Lies bleef zich de afgelopen 1,5 jaar steeds verbazen over deze bijzondere periode, dat ze uiteindelijk een compleet coronaverslag aan tekeningen heeft. Die zijn nu verzameld in een boekje.

Corona veroorzaakt grootste crisis voor kinderen in 75-jarig bestaan UNICEF

Corona heeft een ontzettend grote impact op de hele wereld. Nog nooit in het 75-jarig bestaan van UNICEF is er een crisis geweest die kinderen zo hard raakt als de coronapandemie. In het rapport dat donderdag 9 december is verschenen, schrijft de Verenigde Naties over een schrikbarende toename van kinderen die honger hebben, niet naar school kunnen, in armoede leven of misbruikt worden.