Uitgelicht

Opvallende en inspirerende berichten uit Brabant

Mbo-studenten gaan op 'vaccinatie-stage'

het Summa College in Eindhoven, de GGD Brabant-Zuidoost en andere regionale onderwijsinstellingen zijn met een plan gekomen: vaccineren als stage. Zo krijgen studenten toch een stageplek en beschikt de GGD over voldoende personeel.

Red je kerstpakket

Hoe vaak gebeurt het niet dat we de lekkere dingen uit het kerstpakket halen, de rest in de kelder zetten en die vervolgens een half jaar later in de kliko gooien? Eindhovenaar Mike Weerts bedacht er een alternatief voor: red je kerstpakket.

Tijdens de lockdown komt iedereen naar het bos

Boswachters en natuurbeheerders maken zich op voor opnieuw grote drukte in de natuur. Staatsbosbeheer raadt mensen dringend aan om drukke gebieden en drukke momenten te vermijden. Er worden rond kerst weer veel mensen verwacht in de bossen.

Kracht van Brabant op Omroep Brabant

Kracht van Brabant is een interactief magazine over hoe de motor van deze provincie blijft draaien. Corona crisis of niet, in Brabant zijn er genoeg bijzondere mensen, ideeen en bedrijven die ervoor zorgen dat Brabant zijn kracht kan vasthouden. Presentator Meike de Jong gaat iedere week op de koffie bij de ‘omdenkers’ en de bijzondere bedrijven. En de Brabanders die zijn vastgelopen geven we een zetje naar een nieuwe toekomst. Zes weken toeren we door de provincie om de Kracht van Brabant een gezicht te geven. Kijk de afleveringen terug bij Omroep Brabant