Lekker eten voor je huisdier,

uit Deurne

In het Brabantpaviljoen lijkt het een vreemde eend in de bijt: de enige voedselproducent die zich richt op huisdieren. Zachte vleesvoeding voor honden en katten, biologisch en lang houdbaar buiten vriezer of koelkast. Ondernemer Marc Bennenbroek zet Petfood Factory voor de 3e keer neer in het Brabantpaviljoen. De missie: op een menselijke manier, eerlijke en gezonde voeding maken voor huisdieren. In de fabriek in Deurne maakt Petfood Factory unieke, complete vleesvoeding in de vorm van worsten in verschillende varianten en volumes.

Meer dan een snack

De missie van Petfood Factory is: op een menselijke manier, eerlijke en gezonde voeding maken voor huisdieren. In de fabriek in Deurne maakt Petfood Factory onder andere unieke, complete vleesvoeding in de vorm van worsten in verschillende varianten en volumes. Zo geef je je hond voeding gemaakt van verse groenten, fruit en vlees: van rund tot kip, eend en zalm – en vele andere soorten. Ook krijgt het dier binnen wat het nodig heeft en is het goed te verteren. Petfood Factory ontwikkelde een innovatief productieproces met een stoomgenerator die temperaturen tot 120 graden op het product overbrengt met een aantal bar overdruk. Daardoor hoeven er geen conserveringsmiddelen toegevoegd te worden en is de worst tot 18 maanden houdbaar. Dat kan ongekoeld, al levert Petfood Factory ook diepgevroren producten. De worsten worden verpakt in een plastic darm, waarop direct merk en ingrediënten gedrukt zijn.


Slim product


Dit slimme product is dus gemakkelijk in gebruik voor de consument, goed te transporteren en bevoorraden voor de markt. Dat doet Petfood Factory onder hun eigen merk Natural Fresh Meat, maar ook onder private label. En Marc is nog lang niet klaar. “De focus ligt nu vooral op honden, maar we willen ook iets in de worstvoeding voor katten betekenen. Daarvoor werken we samen met bedrijven die daar kennis in hebben, toevallig nu met een andere Brabantse collega.”

Minimaal risico

Inmiddels bezit Petfood Factory de officiële certificaten voor zowel biologische productie als voor het vastleggen waar je grondstoffen vandaan komen. Die certificaten zijn vrij uniek voor deze sector. “De meeste grondstoffen halen we uit de regio, niet verder dan 100 km van ons bedrijf. Ik ken mijn leveranciers goed en heb een persoonlijke band met ze, en weet precies wat ze leveren.” Ook zijn er vorig jaar 1200 zonnepanelen gelegd om het energieverbruik te ondervangen. Alle grondstoffen zijn namelijk wel gevroren opgeslagen.


Grootwinkelbedrijven

De producten gaan nu naar afnemers in Nederland, België, Duitsland, Noorwegen, Finland, Spanje en Engeland. “We beginnen met ons eigen merk binnen te komen bij grootwinkelbedrijven,” zegt Marc Bennenbroek. “Momenteel doen we met een grote Duitse keten pilots rond de verpakking en uitstraling. Die lijkt aan te slaan.” Deze ontwikkeling maakt Mark gezamenlijk met zijn compagnon Remco Broeders. Hun team begeleidt klanten bij de verpakking en presentatie in de winkel. De bedrukte wikkel van de worsten zie je niet vaak tussen de gangbare, simpele labels en etiketten. Petfood Factory helpt de klant te zorgen dat een nieuw merk of product écht gezien wordt in de winkel.


Gouden koffertje en PLMA

De PLMA heeft volgens hen zeker bijgedragen aan hun ‘gouden koffertje’ met potentiële internationale klanten. “We zijn fanatiek bezig om onder de aandacht te blijven, en hebben sinds de PLMA 2018 een exportbedrijf in de hand genomen. Zij helpen ons om leads (na zo’n beurs bijvoorbeeld) op te volgen en orders te sluiten.” Ook stond het bedrijf al twee keer op Interzoo, een grote beurs in Neurenberg die gericht is op dieren. Volgens Marc en Remco is vertrouwen op de internationale markt enorm belangrijk. Dan is persoonlijk contact op een beurs als de PLMA van grote waarde. “We hebben geleerd van de vorige jaren. Je moet wel iemand in huis hebben die vrij is om alle mails met vragen na de beurs te kunnen beantwoorden en die om kan gaan met taalbarrières. Dat ging vorig jaar al een stuk beter dan het eerste jaar!”


Bedrijfswebsite: www.Petfoodfactory.nl