VOORWOORD


SAMEN MAKEN WE IMPACT VOOR BRABANDERS

In deze eerste ronde van het Brabant Outcomes Fund maken we een leerzame expeditie door. Een ontdekkingstocht naar een nieuwe manier van financieren, voor een mooiere provincie. Een provincie die open, inclusief en groen is. Waarin de overheid, ondernemers én investeerders een actieve rol pakken.


We zijn trots op de eerste resultaten.

We sloten vier contracten met vier bijzondere ondernemers, die zich inzetten voor het mooier maken van Brabant en het leven van de Brabanders. Door hen te begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling en hen zo duurzaam aan een baan te helpen, om maar een voorbeeld te noemen.

Lessen met elkaar delen

Natuurlijk zijn er ook verbeterpunten, niet alles ging en gaat vanzelf. Als je zoekt naar nieuwe oplossingen met nieuwe partners, dan kom je onderweg allerlei hindernissen tegen. Is dat erg? Helemaal niet. Zolang je maar leert en de lessen met elkaar deelt. En dat is wat we doen. In bijeenkomsten en in dit magazine: onze lessen met elkaar delen.

Ook kijken we vooruit. Naar een vervolgronde van pionieren, leren en inzichten delen.

Er zijn nog volop mogelijkheden te ontdekken op sociaal, economisch en ecologisch vlak. Laten we samen kijken op welke gebieden we impact kunnen maken met resultaatfinanciering.

Impact maken we alleen als we allemaal samen werken. We zijn goed op weg, op naar de volgende stap.


Jeroen Smarius

Directeur provincie Noord-Brabant