Ook iets voor In de mix?


In de mix is bedoeld voor korte niet-commerciële berichten die rechtstreeks te maken hebben met het werk van de provincie Noord-Brabant. Per editie kunnen we enkele berichten plaatsen. De redactie maakt de keuze. Hebt u ons iets te melden?

In de mix

Eerste Brabantse Jongerentop

Op dinsdag 9 november 2021 houdt de provincie Noord-Brabant samen met de Jongerenambassadeurs Den Bosch de eerste Brabantse Jongerentop. Tijdens de online sessie van 19.00 tot 21.00 uur gaan jongeren uit heel Brabant met elkaar in gesprek over school, werk (na corona), gezondheid, cultuur, sport, erfgoed en vrije tijd.


Nationale Klimaatweek

Van 28 oktober tot en met 5 november 2021 staan energie, klimaat en duurzaamheid centraal tijdens de Nationale Klimaatweek. En ook Brabant doet WAT. Bekijk de duurzame projecten in Noord-Brabant om te zien wat er gebeurt op het gebied van een duurzame, toekomstbestendige samenleving.


Onzekere zaken

De toekomst is onzeker, dat weten we zeker. Dit gegeven hebben BrabantKennis, het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Fontys Academy for Creative Industry omarmd in de verkenning Onzekere Zaken. Met een nieuwsgierige podcastserie, een praktische gids en een inspirerend festival op 25 november 2021 kijken we naar de toekomst, zonder te weten wat die zal brengen. Want door uit te gaan van wat we niét weten, opent zich een wereld van nieuwe mogelijkheden.


De gortdroge wandelgids

Wie met eigen ogen wil zien hoe het er met de verdroging in Noord-Brabant voor staat, kan terecht in De gortdroge Wandelgids. Die gaat over de provincies Noord-Brabant, Gelderland en Overijssel. Het is een bijzondere gids met wandelroutes langs problemen van droogte en verdroging maar ook met innovatieve oplossingen.


Finalisten Brabantse Stijlprijs 2021 bekend

De jury van De Brabantse Stijlprijs 2021 heeft uit 30 inzendingen vijf finalisten gekozen. Allemaal vernieuwende woonvormen die inspelen op de behoeften van deze tijd. Nieuwsgierig? Kijk op ...

Deel deze pagina