Embassy of Biobased and Circulair Building

Samenwerken aan het bouwen en wonen van de toekomst!

Embassy of Biobased and Circulair Building

In de ambassade Circulair en Biobased Bouwen werkt de provincie samen met de Dutch Design Foundation, Studio Marco Vermeulen, Floriade 2022 en Stichting Nieuwe Helden aan de meest actuele maatschappelijke uitdagingen van nu: hoe kunnen we de komende jaren zorgen dat iedereen in Nederland kan wonen en hoe zorgen we dat binnen deze bouwopgaven ook klimaatdoelstellingen worden behaald?


Zij bouwden voor de Dutch Design Week binnen korte tijd twee iconische voorbeeldprojecten op het Kethelhuisplein: het Biobasecamp van kruislaaghout en Brabantse polulieren (afkomstig van het gebied naast de A2) en het Growing Pavilion van biobased materialen, voornamelijk mycelium.

De ambassade van het Living Lab

Samenwerken aan het bouwen en wonen van de toekomst. Bekijk de aflevering van VPRO Tegenlicht over bouwen met hout.

This video has been disabled until you accept marketing cookies.Manage your preferences here or directly accept targeting cookies

Embassy of Biobased and Circulair Building

Embassy of Biobased and Circulair Building

Tijdens de Dutch Design Week was de embassy of Biobased and Circulair Building! Je kon je laten inspireren over de manier waarop maatschappelijke vraagstukken samenkomen in jouw omgeving en over oplossingen voor de toekomst.