Brabantse Energie Update #10

Örjan Game werkt als Ontwikkelaar bij BrabantWonen.
Hij houdt zich intensief bezig met meerdere aspecten van duurzaamheid, zoals duurzame energie, biodiversiteit, klimaatadaptatie, circulariteit en bewustwording.

Brabantse Energie Agenda

image

Energiefestival - 7 november - Evoluon Eindhoven
Het Energiefestival is dé plek om kennis en ervaringen te delen, elkaar te ontmoeten en te inspireren, en nieuwe samenwerkingen aan te gaan. Laat u inspireren door speciale gasten Jan Terlouw en Marjan Minnesma (Urgenda), maak een tijdreis in de Windmobiel van Stichting Eelt, of benut de mogelijkheid om bijvoorbeeld een één-op-één gesprek aan te gaan met Anne-Marie Rakhorst in de Brabantse caravan.

Nationaal Warmte Congres - 28 & 29 nov - Evoluon Eindhoven

Weet jij al wat je rol is in de warmtetransitie? Hoe je succesvolle projecten op kunt zetten? En welke oplossingen beschikbaar zijn?Tijdens het 12e Nationaal Warmte Congres vertellen sprekers over hun ervaringen, inzichten en visies van alle ontwikkelingen in de warmtesector. Ontmoet meer dan 450 collega’s in de warmtetransitie en ga in gesprek over nieuwe samenwerkingen.

Örjan Game over duurzaamheid

Mijn transitie...

'Duurzaamheid is 'hot'. Je kunt je dag vullen met allerlei congressen, initiatieven, symposia en andere evenementen. Ook zijn er meerdere brede samenwerkingsverbanden opgezet. Op zich goed om de samenwerking op te zoeken, maar omdat er in zo’n brede samenwerking rekening gehouden moet worden met tèveel belangen treedt er verstarring of vertraging op en uiteindelijk stilstand.
Met de WarmteWissel is er een initiatief ontstaan waarbij de 8 Lentecorporaties heel gericht op één onderdeel, heel overzichtelijk, de handen ineen geslagen hebben om stevige stappen te zetten naar het gasvrij maken van corporatiewoningen. Geen totaaloplossing voor alle problemen die we kennen, geen grote samenwerkingsverbanden, gewoon acht mensen die samen een kleine coalitie vormen om één probleem aan te pakken en verder te brengen, heerlijk verfrissend en effectief!'

Elektrische auto delen

Deze drie Brabanders zijn al overtuigd: samen met je buurtgenoten of je collega's een elektrische auto delen. Duurzaam én voordelig. De provincie helpt je op weg met informatie en subsidie voor deelauto's. OnzeAuto en Stichting Brabant Elektrisch ontzorgen als u samen met uw buurt een initiatief wilt opzetten. Enpuls (opgericht door Enexis Groep) ontwikkelt concepten en oplossingen voor deelauto's.


Deel het filmpje over de e-deelauto gerust binnen je eigen netwerk.
Via Facebook
Via LinkedIn

Via Twitter

image

Woningcorporaties op zoek naar duurzaam alternatief CV-ketel

Acht Brabantse woningcorporaties zijn gestart met De WarmteWissel: een zoektocht naar een betaalbaar alternatief voor de aardgasgestookte cv-ketels. Voor 2050 moet de gehele woningvoorraad CO2-neutraal zijn. Daarvoor zijn betere oplossingen voor de individuele CV-ketel nodig. Een duurzame oplossing met een lagere CO2-uitstoot, minder of geen aardgasgebruik en een hoog gebruiksgemak.

image

Iedereen doet WAT

De Rijksoverheid is gestart met een langlopende campagne over de klimaattransitie. Onder de titel ‘Iedereen doet wat’ helpt de campagne mensen bij het maken van duurzame keuzes in en rond het huis. De vraag is niet of mensen iets kunnen doen voor het klimaat, maar wat ze kunnen doen.


Website van de campagne: www.iedereendoetwat.nl

De rijksoverheid stelt materialen van de campagne Iedereen doet WAT ter beschikking voor iedereen die wil communiceren over duurzame, klimaatvriendelijke acties en initiatieven: https://www.campagnetoolkits.nl/iedereendoetwat

image

De Brabantse Energie Update is een uitgave van de Provincie Noord-Brabant ©

Bezoekadres


Provincie Noord-Brabant

Brabantlaan 1

5216 TV 's-Hertogenbosch

Correspondentieadres


Provincie Noord-Brabant

Postbus 90151

5200 MC 's-Hertogenbosch

Contact webredactie