Ervaar de slimme

mobiliteit van nu

en morgen op het

mobifestival

Zondag 2 juni 2019 op de Automotive Campus Helmond

Test, kijk en ontdek.
Voor jong en oud!

Op zondag 2 juni vindt op de Automotive Campus in Helmond tussen 13.00 en 17.00 uur het Mobifestival plaats. Tijdens deze dag is iedereen welkom om de slimme en duurzame mobiliteit van vandaag en morgen te ontdekken.


Zo kan je zelf de nieuwste mobiliteits-innovaties uittesten, live demonstraties bijwonen en kennismaken met slimme toepassingen die vandaag al beschikbaar zijn. Ook horen we graag wat jij als reiziger belangrijk vindt tijdens je reis van A naar B.


Hou deze publicatie in de gaten en lees binnenkort meer info over het programma van Mobifestival en over andere praktische informatie!

Wat je zeker niet mag missen

Tijdens het festival vinden er meerdere demo’s plaats. Welke mag je zeker niet missen? Om je te helpen, hebben we onderstaand alvast een top vijf gemaakt.

1. Autopilot

Ervaar hoe de doorstroming en verkeersveiligheid kan verbeteren via data-uitwisseling tussen auto’s en drones, wegkantsystemen (camera's en verkeerslichten) en andere voertuigen.

2. De snel-rijdende autonome shuttle

Wist je dat de luchthaven in Brussel en bedrijventerrein Rivium in Capelle aan den IJssel gebruik maken van zelfrijdende voertuigen? Tijdens deze demo laat 2getthere dit snel-rijdend voertuig (40 km/u) zien en delen ze hun ervaringen uit de praktijk.

3. Kindercollege Maarten Steinbuch

Ook aan de jonge bezoekers is gedacht. Bezoek het kindercollege van Maarten Steinbuch. De hoogleraar aan de TU/e vertelt graag over de toekomst van autorijden en slimme mobiliteit.

4. Smart Driving Race

Doe mee met de energiezuinigste race! Winnen doe je niet door de snelste te zijn maar door op een energiebewuste manier het traject af te leggen.

5. Test elektrische steps, scooters en meer

Tijdens het Mobifestival is er een heuse micro-mobility hub waar je onder meer elektrische scooters, steps, fietsen en zelfs hoverboards kan uitproberen.

Alvast benieuwd?
Check dan ‘Dit is smart’

Onze Smartreporter zocht uit hoe we in Zuid-Nederland werk maken van slimme mobiliteit.

Bekijk zijn korte video's over bijvoorbeeld auto's die 'praten' met de weg, over snelfietsroutes, een snelheidsmeterspaarpot, slimme bussen en kruispunten en nog veel meer innovatiefs in Brabant.

Startsein van ITS European Congress

Het Mobifestival is het startsein van het ITS European Congress: Europa’s grootste vakbeurs die volledig in het teken staat van slimme mobiliteit en digitalisering van transport. Het congres vindt plaats van 3 tot 6 juni in Eindhoven en Helmond.

Truckersdag

Voorafgaand aan het Mobifestival vindt ook een Truckersdag voor verstandelijk beperkten plaats. De tocht start om 11 uur en eindigt om 14.15 uur op de Automotive Campus in Helmond.

Initiatiefnemers Mobifestival

Het Mobifestival is gratis toegankelijk en wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Noord-Brabant, gemeentes Helmond en Eindhoven en Brainport Development.

Sponsors Mobifestival