Nieuws

Realisatie van visie Gedeelde Mobiliteit

Praktijkexperimenten mobiliteitsconcepten

Hier vindt u alle nieuwsberichten over het proces naar een nieuw mobiliteitssysteem voor Brabant en de praktijkexperimenten.


Gedeelde mobiliteit

We willen naar het slimste en duurzaamste mobiliteitssysteem van Europa, waarin de reiziger centraal staat, met een een passend aanbod voor alle reizigers. De komende jaren werken we aan de realisatie hiervan vanuit de visie Gedeelde Mobiliteit.

Praktijkexperimenten

Door te experimenteren met verschillende mobiliteitsconcepten wil de provincie praktijkervaring opdoen voor het realiseren van de visie ‘Gedeelde mobiliteit’.

Brede bijeenkomst: in gesprek over gedeelde mobiliteit

22-04-2019| Op 18 april gingen ruim 90 enthousiaste betrokken bestuurders, mobiliteitsprofessionals, belangengroeperingen en geïnteresseerden met de provincie in gesprek over het samen realiseren van gedeelde mobiliteit voor de reizigers in Brabant.

Hoe ziet reizen er in 2030 uit?

20-12-2018| De visie ‘Gedeelde mobiliteit is maatwerk’ is 14 december 2018 unaniem vastgesteld door Provinciale Staten van provincie Noord-Brabant. Hiermee heeft de provincie de kaders gezet voor de ontwikkeling van gedeelde mobiliteit.

Nieuwe OV-visie zet in op gedeelde mobiliteit

10110-2018 | In de toekomst bestaat het Brabantse OV niet meer alleen uit (buurt)bussen; ook meerijddiensten, deelauto’s en -fietsen worden onderdeel van het mobiliteitsaanbod. Aldus de nieuwe OV-visie die de provincie in samenspraak met deskundigen en reizigers heeft opgesteld.

Met mobiliteitsprofessionals in gesprek over toekomst OV

14-03-2018| De bijeenkomst op 13 maart 2018 was het startpunt voor een proces waarbij de provincie experts uit de private en publieke sector vraagt mee te denken over de toekomst van het openbaar vervoer in Brabant.

Proef met zelfrijdende shuttlebus in Drimmelen

05-08-2019 | Vandaag start in gemeente Drimmelen een proef met zelfrijdend vervoer. De zelfrijdende minibus is opgenomen in de dienstregeling van Arriva en gaat 10 weken lang rond - in het toerischtische seizoen - rijden over de jachthaven van Drimmelen.

Proef met nieuwe vervoersapp in Paleiskwartier

26-03-2019 | 2500 bewoners en bezoekers van het Paleiskwartier in ’s-Hertogenbosch kunnen nu via een app hun vervoer van deur tot deur regelen. Via de Beamrz-app kunnen zij deelauto’s, deelfietsen, taxi’s en openbaar vervoer plannen, boeken en betalen.

Bravoflex nu ook in Eindhoven-noord

15-03-2019 | De flexibele vervoersdienst Bravoflex is sinds deze week ook beschikbaar in Eindhoven-Noord. Bravoflex is een pilot van 2 jaar waarmee de provincie Noord-Brabant en Hermes in de regio Eindhoven een nieuwe vorm van OV aanbieden als extra bovenop de vaste dienstregeling met de stads- en streekbussen.

Proef ridesharing app havengebied Moerdijk

14-03-2019 | Sinds 11 maart brengt een app medewerkers van bedrijven op het haven- en industrieterrein Moerdijk bij elkaar om samen te rijden. De 2-jarige proef met ‘Ridesharing’ is 1 van de ideeën om het terrein beter bereikbaar te maken.

Elektrische deelauto's voor dienstreizen provincie

15-05-2018 | Medewerkers van de provincie kunnen gebruik maken van elektrische deelauto’s voor hun afspraken. De proef duurt één jaar. Dit past niet alleen binnen de duurzaamheidsambities van de provincie, maar geeft ook inzicht voor de nieuwe OV-visie.

Pilot 'Samen slim rijden' succesvol

06-12-2017 | Het project biedt inwoners uit Helvoirt de mogelijkheid gebruik te maken van een elektrische deelauto. Er rijden er 5 in het dorp rond die inwoners gebruiken als vervanging van een tweede auto. Inmiddels doen meer dan 60 inwoners mee.