Danvo Bakeries concurreert met desembaguette


Al meer dan 25 jaar is Danvo een rasecht Brabants begrip. Zij leveren afbak brood- en deegproducten aan supermarkten, foodservicebedrijven en zelfs de winkels bij tankstations. Dit jaar staan ze voor de vierde keer in het Brabantpaviljoen op de PLMA Amsterdam 2019.

Familiebedrijf

Bij familiebedrijf Danvo zijn ze trots op het Brabantpaviljoen, net als op hun broodproducten. Danvo maakt afbakbrood en deegproducten wat ze diepgevroren leveren aan verschillende afnemers.


Bedrijfswebsite: www.danvo.nl

'Fully baked'

Van de afnemers zit ongeveer de helft in de retail, en de helft in de foodservice: bedrijven die de consument voorzien van kant en klare voeding. Denk aan een broodjeszaak in het station, bedrijfskantine of tankstation langs de weg. Het assortiment varieert van baguettes en ciabatta’s tot focaccia’s en brioches, gemaakt van zuurdesem tot aan maïs of ‘vulkoren’.

“We proberen het onze klant zo gemakkelijk mogelijk te maken,” vertelt accountmanager Riccardo Gunst. “Dus leveren we niet alleen afbakproducten, maar ook zogenaamde ‘fully baked’ producten die nog maar 4-6 minuten de oven in hoeven. Dat scheelt onze klant tijd, maar zo kunnen ze wél goede kwaliteit leveren. Die twee elementen, daar zijn wij goed in.” Er wordt zo min mogelijk verspild: producten die niet voldoen aan de specificaties, worden óf hergebruikt of gaan rechtstreeks naar makers van diervoeder.

De receptuur van de desembaguette staat nu als een huis.

Lange voorrijs

Hoewel er vaak gezocht wordt naar alternatieven, past brood prima in een gezonde en gebalanceerde leefstijl. In het brood van Danvo zitten geen onnodige toevoegingen en het product is altijd volledig vegan. Dit jaar presenteert het bedrijf hun rustieke desembroden op de PLMA. “De receptuur van de desembaguette staat nu als een huis,” vertelt Riccardo trots.

Sinds 2015 kan de nieuwe Danvo-productielijn behalve gistdeeg ook hoogwaardige desemproducten met een lange voorrijs maken. “En het rustieke desembrood heeft dan ook volop onze focus, wat men zal terugzien op de PLMA.” Het Brabantpaviljoen is voor hen een voordeel: de bedrijven maken gebruik van elkaars netwerk, de stand is groot en trekt de aandacht, en de deelnamekosten zijn aantrekkelijk. De beurs leverde al veel nuttige contacten op in de afgelopen jaren.

Sinds 2015 kan de nieuwe Danvo-productielijn behalve gistdeeg ook hoogwaardige desemproducten met een lange voorrijs maken. “En het rustieke desembrood heeft dan ook volop onze focus, wat men zal terugzien op de PLMA.” Het Brabantpaviljoen is voor hen een voordeel: de bedrijven maken gebruik van elkaars netwerk, de stand is groot en trekt de aandacht, en de deelnamekosten zijn aantrekkelijk. De beurs leverde al veel nuttige contacten op in de afgelopen jaren.

Vrijwilligers

Lijntjes met China

De helft van Danvo’s producten wordt geëxporteerd naar andere Europese landen als Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en België/Luxemburg. Daarom zijn internationale beurzen als de PLMA voor Danvo heel waardevol. Riccardo: “Vorige jaren hebben we ook op de Tavola in Kortrijk (België) gestaan, en op de Horecava in Amsterdam. Daar komen ook veel retailers en vind je nieuwe innovaties.”

Ook zijn er lijntjes met China, maar daar wordt nog aan gewerkt. Wel is het vervoer van brood over extreem lange afstanden lastiger, legt Riccardo uit: brood zit in een doos, wat veel lucht bevat. Dan is een container vol brood verschepen kostbaar. Daarom ligt de focus ook op export niet verder dan 500 km van Nederland.

Kurkumabrood

Voor elke klant worden unieke recepten samengesteld. Danvo is een innovatieve bakkerij: “We kijken bij onze klanten hoe we nieuwe producten of business kunnen ontwikkelen, samen met die klant. We zijn klein en dus flexibel, en houden elk kwartaal een innovatiemiddag.” Tijdens die middagen gaan Danvo’s grondstofleveranciers en proefbakkers samen aan de slag om nieuwe ideeën op te doen. Zo kwam daar geel kurkumabrood uit; een lekker en gezond zomerbroodje.


Vrijwilligers